Home / 2005 / ΣΥΖΉΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΡΑΠΌ ΤΗΣ ΜΎΗΣΗΣ
Print E-mail

ΣΥΖΉΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΡΑΠΌ ΤΗΣ ΜΎΗΣΗΣ

Ο Κύριος Μαϊτρέγια, 16 Δεκεμβρίου 2005ΕΓΏ ΕΊΜΑΙ ο Μαϊτρέγια, ερχόμενος σε εσάς γι’ αυτό, για να μεταδώσω σπουδαίο μήνυμα για την ανθρωπότητα της γης. ΕΓΏ ΕΊΜΑΙ ήρθα σήμερα με καθορισμένο σκοπό, ο οποίος πρέπει να πραγματοποιηθεί ακριβώς αυτό τον καιρό, όταν θα γίνεται η αλλαγή των ετήσιων κύκλων. Ξέρετε, ότι όταν ήρθα την περασμένη φορά, τότε είχατε τη δυνατότητα να λάβετε την παρουσίαση για την Ατραπό της Μύησης και για τη Σχολή μου, στην οποία προσκαλώ όσους επιθυμούν, αλλά και αυτοί που επιθυμούν δεν μπορούν όλοι να φοιτήσουν σε αυτή τη σχολή και πολύ περισσότερο να την ολοκληρώσουν.

Το μυστικό είναι πολύ απλό. Οι άνθρωποι επιδιώκουν τη μύηση, σαν κάτι μυστικιστικό, μη προσιτό. Για αυτούς η φοίτηση στη Σχολή της Μύησης μοιάζει σαν να βρίσκεστε σε καταξιωμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα, στο οποιοδήποτε από τα διάσημα στη Γη πανεπιστήμια ή εκπαιδευτικά κέντρα, η φοίτηση στα οποία ανοίγει δρόμο για σταδιοδρομία.

Το μυστικό είναι πολύ απλό. Οι άνθρωποι επιδιώκουν τη μύηση, σαν κάτι μυστικιστικό, μη προσιτό. Για αυτούς η φοίτηση στη σχολή της μύησης μοιάζει σαν να βρίσκεστε σε καταξιωμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα, στο οποιοδήποτε από τα διάσημα στη γη πανεπιστήμια ή εκπαιδευτικά κέντρα, η φοίτηση στα οποία ανοίγει δρόμο για σταδιοδρομία.

Υπάρχουν ριζικές διαφορές στη Σχολή Μύησης από οποιοδήποτε φημισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Γης. Και αυτή η διαφορά έχει σχέση ακριβώς με αυτό, ότι αποστερείστε οποιαδήποτε σταδιοδρομία με καθιερωμένη γήινη σημασία. Εκτός αυτού αποστερείστε όχι μόνο τη σταδιοδρομία, αλλά όλα όσα ίσως σας είναι ακριβά, και όσα εσείς ακόμα διαφυλάττετε με καθαρά ανθρώπινη προσκόλληση.Γι’ αυτό ήδη από τα πρώτα στάδια της Ατραπού της Μύησης παραμένουν πολύ λίγοι που επιθυμούν να συνεχίσουν τη μάθηση, όσο καταξιωμένη και να μοιάζει η εκπαίδευση στη Σχολή μου του Μυστηρίου, στα μάτια των μη μυημένων και άμαθων στο πεδίο της εσωτερικής γνώσης.

Σύμφωνα με τον παλιό και μη γνωστό για το ευρύ κοινό νόμο, η μύηση σε σχολές για μυημένους, γινόταν πίσω από κλειστές πόρτες, και η είσοδος στη δική μας Σχολή Μύησης ήταν επιμελώς φυλαγμένη. Και ακόμα και οι δικοί μας μαθητές οι οποίοι ήταν ήδη στην Ατραπό και λάμβαναν τις πρώτες μυήσεις, δεν εισάγονταν σε περισσότερο μύχια μυστικά και μυστήρια. Γιατί; Επειδή το επίπεδο της συνειδητότητας της πλειοψηφίας των μαθητών δεν ήταν ικανό να δεχτεί πολλά πράγματα, τα οποία συμβαίνουν πίσω από κλειστές πόρτες, και στα οποία μπορούσε να μυηθεί πολύ μικρός αριθμός ανθρώπων.

Αν εσείς με τη μη προετοιμασμένη συνειδητότητα, τυχαία πέφτατε σε εκείνο το δωμάτιο, που δινόταν μύηση υψηλοτάτου επιπέδου, τότε το πιθανότερο, θα εγκαταλείπατε τη Σχολή Μύησης στο ίδιο λεπτό και ποτέ πια δεν θα βλέπατε πίσω από το κατώφλι της. Πέρα από αυτό, θα λέγατε σε όλους και στον καθένα γι’ αυτό, ότι η δεδομένη Σχολή είναι απλώς έκτρωμα κόλασης και ότι κανείς πια δεν πρέπει ούτε καν να σκεφθεί να περάσει το κατώφλι της.

Και τι μ’ αυτό! Καλύτερα για εμάς όταν ανεπιτυχείς μαθητές διαδίδουν για εμάς τόσο ασόβαρες διαδόσεις. Επειδή πραγματικά, όταν ο άνθρωπος ελευθερώνεται από το μη πραγματικό εαυτό του, τότε αυτή η διαδικασία είναι τόσο επώδυνη και μερικές φορές περνάει τόσο δραματικά, που μπορεί να σχηματίζεται η αίσθηση ότι βρίσκεστε σε αίθουσα βασανιστηρίων.

Στην ουσία, όταν εσείς οι ίδιοι έρχεστε αντιμέτωποι, πρόσωπο με πρόσωπο με τον πραγματικό εαυτό σας, τότε σε εσάς σχηματίζεται η αίσθηση, ότι συγκρουστήκατε με τον ίδιο τον διάβολο. Μόνο που αυτός ο διάβολος, σε αντίθεση με την καθιερωμένη πεποίθηση, βρίσκεται όχι κάπου στην κόλαση, αλλά μέσα σε εσάς τους ίδιους.

Ναι, αγαπημένοι, και ο Θεός και ο διάβολος βρίσκονται μέσα σας. Και αυτό είναι το πιο μύχιο μυστικό, το οποίο ανοιγόταν ενώπιον των μυημένων στη διάρκεια που αυτοί διέρχονταν τη δοκιμή τους. Σε αυτούς δινόταν η δυνατότητα στη λειτουργία της προετοιμασίας να συγκρουστούν με τον μη πραγματικό, σαρκικό εαυτό τους, και τότε τους παρουσιαζόταν η πλήρης αίσθηση ότι συγκρούονταν με τον διάβολο, κι ότι αποκτούσαν τη δυνατότητα να συναντηθούν με τον Θεϊκό εαυτό τους. Και τότε αισθάνονταν τη Θεϊκή, μόνιμη φύση τους.

Και μετά από αυτό, όταν γνωρίζουν τη διττότητα της φύσης τους, όφειλαν να κάνουν την τελική επιλογή τους και ολοκληρωτικά να υποταχθούν στο θεϊκό εαυτό τους, στο Θεό, που βρίσκεται μέσα τους και στο Θεό, που βρίσκεται μέσα στο Δάσκαλό τους.

Και αυτή η επιλογή είναι τόσο πολύπλοκη, γιατί αυτή είναι η θεμελιώδης επιλογή, την οποία κάνει κάθε άνθρωπος, ο οποίος βρίσκεται σε ενσάρκωση. Και ο καθένας από εσάς από διαίσθηση υιοθετεί, ότι η πιο σημαντική ερώτηση, στην οποία πρέπει να απαντήσετε για τον εαυτό σας, είναι η ερώτηση της επιλογής ανάμεσα στο Θεό και το διάβολο, ανάμεσα στον αληθινό εαυτό σας και το μη αληθινό εαυτό σας εσάς των ίδιων. Ξέρετε για αυτή την επιλογή και γι’ αυτό φοβάστε να λαθέψετε. Επειδή υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις επιθυμίες σας να υπηρετείτε, την επιθυμία σας να βαδίζετε στην Ατραπό της Μύησης. Και το να βρεθείς υπό την επίδρασή τους είναι πολύ απλό, το να ξεφύγεις είναι πολύ πιο δύσκολο. Και όλο αυτό, πραγματικά θυμίζει την παραμονή στην αληθινή Σχολή Μύησης, αλλά η επιλογή, την οποία κάνετε, σας αναγκάζει να υπηρετήσετε όχι το Θεό στον άνθρωπο, αλλά το ανθρώπινο εγώ.

Γι’ αυτό μην βιαστείτε να υποταχτείτε στην επίδραση του οποιουδήποτε ανθρώπου, όσο φωτεινός και αγαθός να σας φαίνεται.

Ο σκοπός μας είναι, να σας υποδείξουμε τα ακριβή όρια της διαφοράς. Στο μέτρο, που εσείς όλο και περισσότερο προωθείστε στην Ατραπό σας, σας πέφτει να κάνετε τη διαφορά σε συνεχώς αυξανόμενα δυσδιάκριτο επίπεδο. Και αν στην αρχή της Ατραπού σας ήταν όλα κατανοητά: έφτανε μόνο να τηρείτε δέκα εντολές, οι οποίες είχαν δοθεί ήδη από τον καιρό του Μωυσή, και η σωτηρία σας σάς φαινόταν εγγυημένη, στο μέτρο προώθησης στην Ατραπό, και η ίδια η τήρηση των εντολών είναι για εσάς δοκιμασία.

Και αν εγώ τώρα σας διηγηθώ για τα ακριβή όρια και τις ακριβείς αποχρώσεις, στις οποίες μπορείτε να χάσετε το δρόμο, ακόμα και αν εσείς τηρείτε τις δέκα βιβλικές εντολές, τότε εσείς δεν θα μπορέσετε να με καταλάβετε.

Γι’ αυτό η θεολογική επιστήμη είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη και η μάθηση αυτής πρέπει να γίνεται υπό την καθοδήγηση έμπειρου παιδαγωγού.

Και η πρώτη επιλογή, την οποία κάνετε, είναι η επιλογή του παιδαγωγού, της αυθεντίας, τον οποίο θα ακολουθείτε.

Πολλοί από εσάς βρίσκονται σε τόσο χαμηλό επίπεδο συνειδητότητας και αντίληψης πραγματικότητας, που αυτό το οποίο εγώ σήμερα προσπαθώ να σας πω, περνάει δίπλα στη συνειδητότητά σας και δεν μένει σε αυτή ούτε το παραμικρό ίχνος. Και όμως υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι θα λάβουν όλα τα λεγόμενά μου, σαν μία πολύ σημαντική πληροφορία, χωρίς την οποία η επικείμενη Ατραπός θα είναι απλά αδύνατη. Εγώ μιλώ για αυτούς τους λίγους. Ενώ εκείνοι, οι οποίοι δεν κατάλαβαν περί τίνος μιλώ, θα θυμηθείτε τα λόγια μου, όταν έρθει η σειρά σας, και συγκρουστείτε με τις περιστάσεις μέσα σας κι έξω από εσάς, τις οποίες δεν θα μπορείτε να ξεκαθαρίσετε. Και θα θυμηθείτε τις υποδείξεις που σας έκανα μέσα από τη σημερινή μας κουβέντα, και θα τις εμπιστευθείτε, και θα τις ξαναδιαβάσετε. Και θα καταλάβετε, ότι τίποτα δεν ειπώθηκε μάταια. Όλα όσα ειπώθηκαν, περιέχουν πολύ σημαντικές πληροφορίες για εκείνους που είναι ικανοί να τις λάβουν.

Εγώ έρχομαι στο όριο των αλλαγών του ετήσιου κύκλου με τη διδαχή μου. Επειδή ακριβώς, τώρα έρχεται ο καιρός, που μπορείτε αβίαστα να εκτιμήσετε τα αποτελέσματα του έτους, και να καταλάβετε προς τα πού πρέπει να συνεχίζετε να κατευθύνεστε στον επόμενο. Η αλλαγή του χρόνου είναι πολύ σημαντικό στάδιο κι αυτό το στερεότυπο, το πώς η πλειοψηφία της ανθρωπότητας γιορτάζει την αλλαγή του χρόνου, είναι ένα από τα κύρια στερεότυπα, τα οποία πρέπει να υπερνικήσετε στη συνειδητότητά σας.

Επειδή η αλλαγή του ετήσιου κύκλου απαιτεί από εσάς άμεσα αντίθετες ενέργειες, από το να βρίσκεστε σε θορυβώδεις και μη νηφάλιες συντροφιές. Μπορείτε να λάβετε πολύ περισσότερα για την ανάπτυξη της ψυχής σας, αν μείνετε αυτό τον νέο χρόνο στη μοναξιά ή σε οικογενειακό κύκλο και, αντί να ζαλιστείτε από μουσική και αλκοόλ, δοκιμάστε ήσυχα να σκεφτείτε για το χρόνο που φεύγει και να καταστρώσετε σχέδια για το μέλλον.

Όλα τα μεγάλα επιτεύγματα ξεκινούν στη σιωπή, με χαμηλόφωνη ήσυχη κουβέντα στη σπιτική εστία.

Ούτε μια φρόνιμη σκέψη δεν γεννήθηκε ποτέ μέσα σε πλήθος, σε θορυβώδεις γιορτές.

Εγώ απευθύνθηκα σε εσάς σήμερα από τεράστια αγάπη, την οποία νοιώθω για αυτούς από εσάς, που έγιναν μαθητές μου που έλαβαν αυτή την απόφαση έπειτα από την υπαγόρευσή μου, στην οποία σας προσκάλεσα στη Μυστηριακή Σχολή μου (28 Μαρτίου 2005), και από τότε ούτε μια ημέρα δεν ξέχασαν εμένα, και το σκοπό να συνεχίσουν τη μάθηση υπό την καθοδήγησή μου.

Εγώ προσεκτικά παρατήρησα το κατά πόσο γερά κατευθύνεστε.

Πολλοί από εσάς ξεχάσατε την επόμενη ημέρα ότι ζητήσατε να γραφτείτε στη Σχολή μου. Αλλά ήταν και αυτοί, οι οποίοι μέχρι τώρα θυμούνται το σκοπό τους. Και με αυτούς θα συνεχίσω το έργο μου.

Μισό έτος είναι αρκετός χρόνος, για να μπορέσετε να αισθανθείτε τη σοβαρότητα του σκοπού σας. Και τώρα θα πάμε πιο μακριά. Αλλά εκείνοι που καθυστέρησαν θα μπορέσουν ξανά, σε πιο σοβαρό επίπεδο να αναλύσουν την πρόθεσή τους και πάλι να ζητήσουν να εισαχθούν στη Σχολή μου.

ΕΓΏ ΕΊΜΑΙ ο Μαϊτρέγια, με αγάπη για εσάς.

© Τατιάνα Μικούσινα, 2005

 
Home 2005 ΣΥΖΉΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΡΑΠΌ ΤΗΣ ΜΎΗΣΗΣ
 

Πνευματικές πρακτικές