Home / 2013 / Αλλάξτε τον εαυτό σας, προσηλωθείτε και θα αποκτήσετε ...
PDF Print E-mail

Αλλάξτε τον εαυτό σας, προσηλωθείτε και θα αποκτήσετε το χρυσό χιτώνα του Βούδα και το θησαυρό της Θείας Σοφίας.

Γκουατάμα Βούδας, 21 Ιουνίου 2013


Εγώ Είμαι ο Γκουατάμα Βούδας. Έχω έρθει και πάλι.

Έχω έρθει από μακρινούς κόσμους. Και θα ήθελα να σας προσφέρω ένα μικρό κομμάτι της παρουσίας μου.

Φανταστείτε ότι είμαστε μαζί τώρα και έχουμε μόλις φτάσει από το Μεγάλο Κεντρικό Ήλιο. Οι αποστάσεις δεν έχουν σημασία στον πνευματικό κόσμο. Ταξιδεύεις τεράστιες αποστάσεις στο χώρο και το χρόνο. Και γι ‘αυτό δεν χρειάζεται οποιεσδήποτε από τις συσκευές σας, μηχανήματα ή αεροπλάνα…

Ολόκληρος ο μηχανισμός του ταξιδιού σε Μακρινούς κόσμους είναι κρυμμένος μέσα στην ύπαρξή σας. Και όσοι από εσάς είστε επιμελείς και προσανατολισμένοι μπορούν να αφήσουν το φυσικό τους σώμα και να ταξιδεύουν μαζί μου σε ολόκληρο το σύμπαν. Για αυτό θα πρέπει να έχετε ένα συγκεκριμένο επίπεδο πνευματικών επιτευγμάτων. Και όλοι μπορείτε να φτάσετε σε αυτό το επίπεδο.

Θα σας πω ένα μυστικό πως μπορείτε να το καταφέρετε μέσα σε μία ενσάρκωση. Αυτός είναι ο Δρόμος που έχω διδάξει κατά τη διάρκεια της ενσάρκωσης μου ως Γκουατάμα Βούδας.

Πρώτα απ ‘όλα θα πρέπει να επιλέξετε την κατεύθυνση των κινήσεών σας. Μέχρι να προσδιορίσετε με σαφήνεια σε ποια κατεύθυνση θα κινηθείτε, δεν μπορείτε να πετύχετε τίποτα. Όπως ένα ψηλό πλοίο, η ύπαρξή σας θα πρέπει να θέσει τον αέρα του Συμπαντικού Νόμου στα πανιά του. Τέλος, μια για πάντα, θα πρέπει να λάβετε μια απόφαση και να είστε απόλυτα πεπεισμένοι για αυτό, ότι το κύριο πράγμα για εσάς είναι ο ύψιστος Νόμος του Σύμπαντος, η άλλη πιθανή ονομασία του παρόντος Νόμου είναι ο Θεός. Και αν είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας, αν έχετε αποδεχθεί την προτεραιότητα του ύψιστου αυτού Νόμου του Σύμπαντος στη ζωή σας, τότε το επόμενο βήμα και όλα τα παρακάτω βήματα σας θα ληφθούν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Θα πρέπει να αποφασίσετε ποιος θα είναι ο επικεφαλής στη ζωή σας: εσείς ή ο Θεός. Ενώ ζητάτε από τον Θεό να ικανοποιήσει τις επιθυμίες σας, ενώ ζητάτε από τον Θεό να κάνει αυτό ή εκείνο για σας, δεν προχωρείτε στον πνευματικό Δρόμο.

Πρέπει να πάρετε την απόφαση μέσα στην ύπαρξή σας και να υποβάλετε όλη σας τη ζωή στο Θεό και στην ικανοποίηση των αναγκών Του και των απαιτήσεων Του.

Όσο και να προσπαθήσετε να εκπληρώσετε αυτό το στόχο, δεν θα είστε σε θέση να το κάνετε με τη μία ή αμέσως. Σε εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης στον πλανήτη Γη, στον πυκνό φυσικό κόσμο, δημιουργήθηκε ένα αδιαπέραστο πέπλο ανάμεσα στον φυσικό κόσμο και στον Θεϊκό κόσμο. Συνεπώς, ένας ορισμένος χρόνος και προσπάθεια χρειάζεται για να ξεπεραστεί η πλασματική δημιουργία στη συνείδησή σας. Μια ορισμένη ποσότητα του χρόνου χρειάζεται για να ξεπεράσετε τα όρια του φυσικού κόσμου και να προσηλωθείτε στους Μακρινούς κόσμους.

Αλλά αν κάνετε μόνο ένα μικρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και να διατηρήσετε τη φιλοδοξία και την αφοσίωση σας στον Κοσμικό Νόμο κατά ένα ορισμένο χρονικό διάστημα (κατά κανόνα, δεν παίρνει μόνο μια ενσάρκωση, αλλά το ελάχιστο επτά γήινες ενσαρκώσεις), τότε θα φτάσετε τους Ανώτερους κόσμους, όπως αναπόφευκτα θα φτάσετε στην κορυφή του Chomolungma, αν σταθερά κινείστε προς αυτή την κατεύθυνση και βάλετε όλη σας την προσπάθεια σε αυτό.

Ο κόσμος σας προορίζεται ακριβώς για να μπορέσετε να ξεπεράσετε την αντίσταση του απατηλού κόσμου και έτσι να αποκτήσετε προσόντα απαραίτητα για να ζήσετε στους Ανώτερους κόσμους.

Γι’ αυτό ερχόμαστε κάθε φορά και δίνουμε τη Διδασκαλία μας για να μπορείτε να κρατάτε τον προσανατολισμό σας και να θυμάστε το Θείο κόσμο.

Δεν έχει σημασία πόσες φορές θα στραφείτε μακριά από το Δρόμο σας. Δεν έχει σημασία πόσες φορές θα αποτύχετε. Αυτό που έχει σημασία είναι πάντα να επιστρέφετε σε μας, να σηκώνεστε και προχωράτε μπροστά.

Μερικές φορές ένας άνθρωπος περιπλανιέται στο φυσικό κόσμο κατά τη διάρκεια πάρα πολλών ενσαρκώσεων. Βρίσκει τη Διδασκαλία μας και μετά η ψευδαίσθηση τον προσελκύει και βρίσκει άλλες διδασκαλίες που φαίνονται γι’ αυτόν, σωστές και αληθινές, όπως η δική μας. Και μερικές φορές παίρνει δεκάδες ενσαρκώσεων για τον άνθρωπο να αποκτήσει το βαθμό της διάκρισης που θα του επιτρέψει να καθορίσει αλάνθαστα τι είναι πραγματικό και τι ψέμα.

Για όσους από εσάς δεν έχετε αναπτύξει τον επαρκή βαθμό διάκρισης μέσα σας ακόμα, στέλνουμε τους αγγελιοφόρους μας, που μπορούν να κρατήσουν την κατεύθυνση της προόδου και να δείχνουν το δρόμο στις χαμένες ψυχές. Και ανάλογα με τη στάση σας στους αγγελιοφόρους μας, μπορούμε να καθορίσουμε το βαθμό ετοιμότητας της ψυχής σας. Μερικές φορές παίρνει δεκάδες ενσαρκώσεις για να προκύψουν οι κατάλληλες συνθήκες για να πλησιάσετε έναν αγγελιοφόρο μας. Αυτό είναι ένα μεγάλο έλεος και μια μεγάλη ευκαιρία για τη ροή της ζωής σας. Ωστόσο, θα εκπλαγείτε αν σας πω ότι λιγότερο από το ένα τοις εκατό των ατόμων που ακολουθούν το Δρόμο χρησιμοποιούν αυτή τη Θεία ευκαιρία. Το υπόλοιπο των ατόμων στερούν στους εαυτούς τους τη Θεία ευκαιρία και να προτιμούν να ενεργούν με δική τους ευθύνη.

Σας φαίνεται αυτή η συμπεριφορά παράλογη; Κι όμως, είναι ένα πολύ διαδεδομένο παράδειγμα στον κόσμο σας. Και ξέρετε γιατί συμβαίνει αυτό; Θα σας πω. Αυτό συμβαίνει για τον απλό λόγο ότι ο άνθρωπος ενεργεί σύμφωνα με σαρκικό μυαλό του. Η φωνή του Ανώτερου Εαυτού του έχει αντικατασταθεί σε αυτή την περίπτωση από τη φωνή του σαρκικού του νου και ο άνθρωπος προτιμά να ενεργεί αυτόνομα και να ακολουθεί το δικό του δρόμο.

Αλλά ακόμα κι αν ένας άνθρωπος βγει από το σκοτάδι της ψευδαίσθησης χάρη στον αγγελιοφόρο μας, πιστεύουμε ότι η αποστολή ήταν επιτυχής.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στέλνουμε τη μια αποστολή του Φωτός μετά την άλλη στον κόσμο σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στηρίζουμε συνεχώς την εστίαση του Φωτός στη φυσική οκτάβα στους αγγελιοφόρους μας. Η ευσπλαχνία είναι το κύριο χαρακτηριστικό όλων των Βούδα και των Μποντισάτβα. Και ακριβώς λόγω της ευσπλαχνίας και την αγάπης για την ανθρωπότητα της Γης φυλάσσουμε συνεχώς την εστίαση του φωτός στη φυσική οκτάβα.

Σας έχει δοθεί η διδασκαλία αυτή πολλές φορές. Και σήμερα την επαναλαμβάνω.

Αν κρατήσετε τον λόγο σας συνεχώς κατευθυνόμενο προς τον κόσμο μας, αν το κίνητρό σας είναι απολύτως καθαρό, τότε θα διακρίνετε πάντα τους αγγελιοφόρους μας στον φυσικό κόσμο και θα τους ακολουθείτε.

Εάν εξακολουθείτε να παρακινείστε από τα προσωπικά σας κίνητρα, δεν θα είστε σε θέση να διακρίνετε έναν αγγελιοφόρο μας ακόμα και αν τον συναντήσετε ακριβώς μπροστά σας.

Ο Νόμος της συμμόρφωσης των δονήσεων λειτουργεί άψογα. Και προτού επιρρίψετε ευθύνες στο Θεό ή τους Διδασκάλους, ότι σας στερούν τη βοήθεια και είναι ανελέητοι προς εσάς, προσπαθήστε να βρείτε τους λόγους για οποιαδήποτε κατάσταση, την οποία αντιμετωπίζετε, μέσα σας.

Τα πάντα σε αυτόν τον κόσμο έρχονται από μέσα σας. Αυτός είναι ο Νόμος. Και η ψευδαίσθηση γυρίζει υπάκουα από την πλευρά που θέλετε.

Δύο άνθρωποι, που πηγαίνουν ταυτόχρονα στον ίδιο δρόμο, θα δουν και θα δώσουν προσοχή σε διαφορετικά πράγματα. Και αν είστε ένας Βούδας, θα διευθύνετε τον εαυτό σας μέσα από τη ζωή με έναν τρόπο που καμιά βρωμιά δεν θα λεκιάσει το χρυσό χιτώνα σας.

Αν είστε επιβαρυμένοι με πολλά ελαττώματα, τότε δεν έχει σημασία ποιο τέλειο μέρος στη Γη βρίσκεστε, παντού, θα δείτε μόνο τα μειονεκτήματα  και βρωμιά.

Έχω έρθει σε σας σήμερα, προκειμένου να επιστήσω την προσοχή σας για άλλη μια φορά στις εσωτερικές αιτίες για όλα όσα σας συμβαίνουν στον φυσικό κόσμο. Αλλάξτε τον εαυτό σας, προσηλωθείτε και θα αποκτήσετε το χρυσό χιτώνα του Βούδα και το θησαυρό της Θείας Σοφίας.

Εγώ Είμαι ο Γκουατάμα Βούδας.


© Messenger Tatyana Mickushina | http://www.sirius-eng.net/

Μετάφραση: Ειρήνη Αλιμαντήρη

Διόρθωση: Μαίρη Παλμούτσου

 

 
Home 2013 Αλλάξτε τον εαυτό σας, προσηλωθείτε και θα αποκτήσετε ...
 

Πνευματικές πρακτικές