Home / 2014 - Δεκεμβρίου / Η επιτυχής ανάπτυξη της κοινωνίας είναι αδύνατη χωρίς να διατηρούνται οι αληθινές πνευματικές παραδόσεις

Η επιτυχής ανάπτυξη της κοινωνίας είναι αδύνατη χωρίς να διατηρούνται οι αληθινές πνευματικές παραδόσεις

Κύριος Λάντο, 25 Δεκεμβρίου 2014


Εγώ Είμαι ο Λάντο.

Έχω έρθει και πάλι. Ελπίζω πάρα πολύ ότι η συζήτησή μας σήμερα θα είναι χρήσιμη για εσάς και για τις ψυχές σας.

Ξέρετε ότι είναι πολύ σημαντικό στην εποχή σας να συγκεντρώσετε όλες τις προσπάθειές σας στη διατήρηση της εσωτερικής ισορροπίας, της ισορροπίας των ενεργειών σας. Δεν θα αποκαλύψω κανένα μυστικό αν σας πω ότι πρακτικά όλα τα αληθινά ανθρώπινα πνευματικά επιτεύγματα καθορίζονται από ένα μόνο πράγμα, την ικανότητα να διατηρείτε την κατάσταση της εσωτερικής ηρεμίας και ενότητας με τον Δημιουργό παρά τις οποιεσδήποτε εξωτερικές συνθήκες.

Αυτή είναι η ακριβής ποιότητα την οποία οι Διδάσκαλοι της ανθρωπότητας προσπαθούσαν να αναπτύξουν στους μαθητές τους.

Όποτε ένας Μεγάλος Διδάσκαλος ερχόταν σε ενσάρκωση, δημιουργούσε πάντα έναν κύκλο αφοσιωμένων τσέλα γύρω του. Και οι συγκεκριμένοι τσέλα προσέφεραν υποστήριξη και επιτυχία στις αποστολές του Φωτός με τις οποίες οι Διδάσκαλοι της ανθρωπότητας έρχονται πάντοτε στη Γη.

Ωστόσο, στην εποχή σας η ίδια η έννοια της σχέσης γκουρού-τσέλα έχει χαθεί.

Δεν έχετε παραδόσεις και το σεβασμό στον Διδάσκαλο. Η βαρβαρότητα καταλαμβάνει όλες τις σφαίρες της ανθρώπινης ζωής.

Όταν η συνείδηση της πλειοψηφίας της ανθρωπότητας παραμένει συνεχώς στο επίπεδο της ικανοποίησης των αμιγώς κτηνωδών ενστίκτων και αναγκών, δεν μπορεί να αναμένονται υψηλά πνευματικά επιτεύγματα. Όλα τα πνευματικά επιτεύγματα εξασφαλίζονταν πάντα από τις παραδόσεις ορισμένων πνευματικών σχολών. Το ινστιτούτο της διατήρησης των πνευματικών παραδόσεων πάντα υπήρχε. Μόνο η εποχή σας είναι η εξαίρεση.

Σε πιο αρχαίους χρόνους, οι άνθρωποι γνώριζαν ότι χωρίς τη διατήρηση αληθινών πνευματικών παραδόσεων η επιτυχής ανάπτυξη της κοινωνίας δεν ήταν δυνατή.

Κάθε κοινωνία της οποίας οι βάσεις των πνευματικών παραδόσεων έχουν αφαιρεθεί είναι καταδικασμένη σε εκφυλισμό και σε εξαφάνιση.

Παρά την προφανή ελκυστικότητα του παρόντος υπάρχοντος Γήινου πολιτισμού που λατρεύει το χρυσό μοσχάρι, αυτός ο πολιτισμός δεν θα έχει συνέχεια. Δυστυχώς, είναι καταδικασμένος, επειδή ο ίδιος αποσχίστηκε από τον Θεό και, επομένως, αποσχίστηκε από την πηγή της Θείας ενέργειας. Και ξέρετε ότι τα πάντα σε αυτόν τον κόσμο υποστηρίζονται και υπάρχουν μονάχα χάρη στη Θεία ενέργεια.

Η εθελοντική απόρριψη της πηγής ενέργειας καταδικάζει έναν πολιτισμό στην μη-ύπαρξη.

Έτσι συνέβη πάντοτε στις περασμένες εποχές.

Δυστυχώς, η ιστορία της ανθρωπότητας που υπάρχει στα χρονικά αυτή τη στιγμή καλύπτει μόνο μερικές χιλιάδες χρόνια. Αν είχατε την ευκαιρία να κοιτάξετε στους αιώνες, σε βάθος των αιώνων θα είχατε ζωντανά παραδείγματα μπροστά στα μάτια σας, τα παραδείγματα που θα αποδείκνυαν ότι η εγκατάλειψη του Θεού και η χρήση της Θεϊκής ενέργειας με λάθος τρόπους οδήγησε στην καταστροφή υψηλά αναπτυγμένων πολιτισμών, υψηλά αναπτυγμένων από τεχνική άποψη.

Η καταστροφή της Ατλαντίδος μπορεί να δοθεί ως το τελευταίο ιστορικό παράδειγμα. Οι θρύλοι που εξακολουθούν να υπάρχουν λένε ότι μια τεράστια ήπειρος καταστράφηκε σε μερικές ημέρες, απλά βυθίστηκε στο βάθος του ωκεανού.

Μόνο κάποιοι επιλεγμένοι οπαδοί των Διδασκάλων της ανθρωπότητας έμειναν ζωντανοί, εκείνοι που διατήρησαν στην καρδιά τους την αφοσίωσή τους στον Θεό.

Εκείνη την εποχή, περίπου ένα εκατομμύριο χρόνια πριν, η Ατλαντίδα ήταν σε μια διαρκή κατάσταση πολέμου. Οι άνθρωποι που κατοικούσαν στην ήπειρο διαχωρίζονταν ανάλογα με την κύρια αρχή της σχέσης τους προς τον Θεό και τον Νόμο Του.

Ένα μέρος των ανθρώπων χρησιμοποιούσε τη Θεία ενέργεια αποκλειστικά για την ικανοποίηση των αυξανόμενων επιθυμιών τους και ιδιοτροπιών τους.

Το άλλο μικρότερο μέρος της ανθρωπότητας διατηρούσε την αφοσίωσή του στον Θεό. Υπήρχε συνεχής εχθρότητα και αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο εκείνες ομάδες.

Αυτές είναι πραγματικά δύο εντελώς αντίθετες, στην ουσία τους, κατευθύνσεις της ανθρώπινης ανάπτυξης. Η πρώτη κατεύθυνση αφορά στην εξυπηρέτηση του εγώ και στην ικανοποίηση των επιθυμιών της. Η δεύτερη κατεύθυνση αφορά στο να υπηρετεί τον Θεό και τους πλησίον.

Κοιτάξτε προσεκτικά την κατάσταση που διαμορφώνεται τώρα στον κόσμο. Δεν φαίνεται ότι η ίδια η ιστορία επαναλαμβάνεται;

Αυτή η ιστορία επαναλαμβάνεται με αξιοζήλευτη σταθερότητα. Αλλά στην εποχή σας, υπάρχει ένα πολύ μικρότερο ποσοστό των ανθρώπων που υπερασπίζουν τις αληθινές Θείες αρχές στη ζωή τους.

Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι «κακοί μαθητές» ζουν σήμερα στον πλανήτη, εκείνοι οι άνθρωποι που έμειναν πίσω στην ανάπτυξή τους, την πνευματική ανάπτυξη, από το προηγμένο  τμήμα της ανθρωπότητας που κατοικεί  σε υψηλότερα ενεργειακά επίπεδα τώρα.

Η εποχή σας ονομάζεται Κάλι Γιούγκα. Αυτό είναι το ακριβές όνομα της εποχής της παρακμής και της απουσίας της προτεραιότητας του Θεού στη ζωή των ανθρώπων.

Με όλη τη φαινομενική εξωτερική μεγαλοπρέπεια, με όλα τα τεχνικά του επιτεύγματα ο υπάρχων πολιτισμός είναι καταδικασμένος σε καταστροφή. Είναι ακριβώς λόγω του γεγονότος ότι ο ίδιος έχει αποσχιστεί από τον Θεό και τον Νόμο Του.

Ο μεγάλος και διαρκώς αυξανόμενος αριθμός του πληθυσμού του πλανήτη σηματοδοτεί  την προσέγγιση κάποιου κρίσιμου σημείου. Στην απέραντη ευσπλαχνία Του ο Δημιουργός δίνει μια ευκαιρία σε όλες τις ψυχές να εκδηλώσουν την πραγματική Θεϊκή τους φύση. Όμως λόγω μιας χιλιετούς διαδοχής προηγούμενων ενσαρκώσεων στις οποίες τα άτομα που είναι ενσαρκωμένα τώρα δεν επέδειξαν την θεϊκή συμπεριφορά τότε, οι συνθήκες υπό τις οποίες πρέπει να δείξουν τα Θεία πρότυπα συμπεριφοράς τώρα δεν είναι οι καλύτερες.

Έτσι λειτουργεί ο νόμος του Κάρμα.

Αν οι άνθρωποι εξακολουθούν να θέλουν να ικανοποιούν τις επιθυμίες και τα πάθη τους, σε κάθε επόμενη ενσάρκωση έχουν ακόμη χειρότερες συνθήκες που εμποδίζουν την εκδήλωση της Θείας φύσης τους.

Δεν υπάρχει τίποτα το αποκαλυπτικό ή απελπιστικό στην εικόνα που μόλις περιέγραψα. Κάθε άτομο έχει την ευκαιρία να αλλάξει το διάνυσμα της κατεύθυνσης του προς το Θείο, ανά πάσα στιγμή.

Το καθήκον μας είναι να έρθουμε και να σας δώσουμε τη Διδασκαλία μας, που είναι πραγματικά μια αξιόπιστη υπόδειξη της σωστής κατεύθυνσης, της κατεύθυνσης για την αθανασία της ψυχής σας.

Εκείνοι, οι οποίοι θα βρουν τη δύναμη και το θάρρος, την πίστη και την φιλοδοξία να ακολουθήσουν τον δρόμο που δείχνουμε, θα δημιουργήσουν τον σπόρο του επόμενου πολιτισμού της Χρυσής Εποχής.

Εκείνοι που θα προτιμήσουν να ακολουθήσουν τη ζωώδη φύση τους θα έχουν τελικά μια ενσάρκωση σε συνθήκες που ανταποκρίνονται καλύτερα στην εσωτερική τους ουσία.

Ελπίζω ότι σήμερα είχαμε μια σημαντική συζήτηση φέρνοντας περισσότερη σαφήνεια για τις ψυχές σας.

Εγώ Είμαι ο Λάντο


© Αγγελιοφόρος: Τατιάνα Μικούσινα.

Μετάφραση & διορθώσεις: Ελληνική Ομάδα Μετάφρασης των Μηνυμάτων,

9 Ιανουαρίου 2015. 

 
Home 2014 - Δεκεμβρίου Η επιτυχής ανάπτυξη της κοινωνίας είναι αδύνατη χωρίς να διατηρούνται οι αληθινές πνευματικές παραδόσεις
 

Πνευματικές πρακτικές