Home / 2014 - Δεκεμβρίου / Δείχνουμε με σαφήνεια τον Μονοπάτι

Δείχνουμε με σαφήνεια τον Μονοπάτι

Διδάσκαλος Μορύα, 27 Δεκεμβρίου 2014


Εγώ Είμαι ο Ελ Μορύα!

Έχει έρθει η ώρα για το τελευταίο μας Μήνυμα για αυτό τον κύκλο.

Είναι κρίμα να πούμε αντίο, αλλά ο χρόνος για την Θεία ευκαιρία έχει εξαντληθεί.

Λυπούμαστε που καταλήγουμε σε ένα απογοητευτικό συμπέρασμα ότι η πλειοψηφία των ενεργειών και των προσπαθειών που δαπανήσαμε για την μετάδοση των Μηνυμάτων μας τα τελευταία δέκα χρόνια δεν έχουν αφομοιωθεί από τους τσέλα μας, οι οποίοι είναι σήμερα ενσαρκωμένοι.

Η φωνή μας είναι πολύ αδύναμη, μόλις διακρίνεται πάνω στο φόντο αυτής της κακοφωνίας η οποία συνεχώς μεταδίδεται στον κόσμο σας από τηλεοπτικές οθόνες και ηχεία.

Ωστόσο, αυτό είναι μόνο το μισό της συμφοράς. Η κύρια δυσκολία είναι ότι η συνείδησή σας είναι σταθερά αποκλεισμένη από τις δονήσεις μας από εσάς τους ίδιους.

Ερχόμαστε και ακούραστα στέλνουμε τις ακτίνες μας που ξυπνούν την κοιμισμένη συνείδηση.

Και τώρα, όταν έχουμε τελικά καταφέρει να μεταφέρουμε στον κόσμο σας την πολύτιμη Διδασκαλία μας χάρις σε απίστευτες προσπάθειες και με ένα τεράστιο Θείο έλεος, μετά από δέκα χρόνια επίμονης εργασίας, τι βλέπουμε;

Το μόνο που βλέπουμε είναι αναλαμπές της Θείας συνείδησης διάσπαρτες σε όλο τον κόσμο εδώ και εκεί.

Τέτοια αντήχηση στις προσπάθειες μας δεν είναι καθόλου πειστική για το Καρμικό Συμβούλιο και το Ανώτατο Συμβούλιο αυτού του Σύμπαντος ώστε να χορηγήσουν μια επιπλέον ευκαιρία και επιπλέον ενεργειακό απόθεμα.

Αγαπητοί μου, ο Θεός δεν έχει περιορισμούς.

Απολύτως τα πάντα είναι δυνατά για τον Θεό!

Ωστόσο, πρέπει να λάβουμε υπόψη την ελεύθερη βούλησή σας. Δεν μπορούμε να σας αναγκάσουμε να ακολουθήσετε την εξελικτική πορεία της ανάπτυξης.

Μπορούμε να ξοδέψουμε τις προσπάθειές μας και να προσπαθήσουμε να σας πείσουμε, αλλά δεν μπορούμε να σας υποχρεώσουμε να κάνετε οτιδήποτε. Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σε εμάς και πολλούς άλλους δασκάλους και τους εκπροσώπους τους που εμφανίζονται εδώ και εκεί στον πλανήτη.

Γνωρίζετε ότι εμείς, ως οι Διδάσκαλοι της ανθρωπότητας, συνεχώς βοηθάμε και δίνουμε τη Διδασκαλία μας για αμέτρητες χιλιετίες.

Επίσης είστε ενημερωμένοι ότι ο κόσμος σας είναι ένας διττός κόσμος. Περιέχει αμφότερα το Καλό και το κακό, το φως και το σκοτάδι. Κάθε ένας από εσάς μπορεί να πεισθεί για αυτό κοιτάζοντας προσεκτικά γύρω.

Πράγματι, αυτός ο κόσμος παρουσιάζει ένα μίγμα από διάφορες αντίθετες εκδηλώσεις. Μόνο χάρη στη Διδασκαλία μας που δίνουμε για την διάκριση, τη Διδασκαλία για το Καλό και το κακό, τη Διδασκαλία για το Μονοπάτι των Μυήσεων, εκείνες οι ψυχές που επιλέγουν την εξελικτική πορεία της ανάπτυξης είναι ικανές κυριολεκτικά μέσα σε μια ενσάρκωση να ξεφύγουν από τα δεσμά της ψευδαίσθησης.

Εμείς δείχνουμε με σαφήνεια το Μονοπάτι. Προσφέρουμε τη βοήθειά μας σε όλους όσους μας ζητούν βοήθεια και υποστήριξη.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε παρά τη θέλησή σας και όταν μας επικρίνετε, επικρίνετε τον Αγγελιοφόρο μας.

Αγαπημένοι, όλη η Διδασκαλία δίνεται βασισμένη στο αίσθημα της βαθιάς Αγάπης και Συμπόνιας για την ανθρωπότητα της Γης. Και να αφομοιώσετε αυτή τη Διδασκαλία είστε ικανοί μονάχα βασισμένοι στο αίσθημα της ανιδιοτελούς Αγάπης προς τον Θεό και τους Διδασκάλους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, όταν οι καρδιές σας είναι γεμάτες με μίσος και αναζητάτε τους ενόχους για την άθλια κατάστασή σας έξω από τον εαυτό σας, δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε με κανέναν τρόπο.

Θα πρέπει να παραδεχτείτε ότι είναι πολύ πιο εύκολο να βρείτε εκείνους που είναι ένοχοι έξω από τον εαυτό σας: σε κάποια χώρα, κοινωνική τάξη, φυλή ή εθνικότητα, πίστη ή θρησκεία, παρά να έλθετε στην πραγματική αιτία για όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή σας.

Σύμφωνα με τον Νόμο, όλα όσα συμβαίνουν σε εσάς στη ζωή σας προκαλούνται από εσάς τους ίδιους, από τις προηγούμενες επιλογές και τις πράξεις σας.

"Θερίζετε ότι σπέρνετε."

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλοι οι σοφοί άνθρωποι σε όλες τις εποχές, δεν έκαναν τίποτα παρά να καταπολεμούν τα αρνητικά τους χαρακτηριστικά και τις ατέλειες. Το κατάλαβαν πολύ καλά ότι μια πιο τέλεια συνείδηση αντιστοιχεί σε ένα πιο τέλειο εξωτερικό κόσμο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο κόσμος στον οποίο διαμένετε σήμερα είναι η αντανάκλαση της ατελούς σας συνείδησης.

Δεν υπάρχει νόημα στην αναζήτηση των ενόχων έξω από τον εαυτό σας για την αδικία που σας περιβάλλει.

Όταν εξετάζουμε τη ζωή σας από την προοπτική μιας ενσάρκωσης, σπάνια μπορεί κανείς να εντοπίσει τις αλλαγές που συμβαίνουν σε κάθε τι που σας περιβάλλει, καθώς η συνείδησή σας αλλάζει. Κάποιος πρέπει να είναι πολύ ασκητικό σοφό άτομο για να κατανοήσει  αυτές τις αλλαγές που συμβαίνουν γύρω σας, οι οποίες είναι κάποτε μη χειροπιαστές.

Ωστόσο, αν πιστεύετε στον Θεό και την Σοφία του Νόμου Του, θα συνειδητοποιήσετε ότι η γέννησή σας σε ορισμένες συνθήκες αντιστοιχεί ήδη στο κάρμα που έχετε συσσωρεύσει μέσα από μια σειρά από προηγούμενες ενσαρκώσεις σας.

Αν έχετε ακλόνητα αποφασίσει να ακολουθήσετε το Θείο Μονοπάτι ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες, παρά οτιδήποτε υπάρχει στον κόσμο σας, τότε οι καθημερινές σας προσπάθειές θα προσφέρουν ανεκτίμητη βοήθεια στην ψυχή σας στο 100% των περιπτώσεων.

Αυτή η βοήθεια δεν θα εκδηλώνεται αναγκαστικά με τη μορφή του πλούτου, της υγείας και της μακροζωίας. Ωστόσο, η κατάσταση της εσωτερικής ευτυχίας, της ειρήνης, της αρμονίας και της Αγάπης είναι μερικές φορές πιο πολύτιμη στον κόσμο σας και πιο σπάνια στη Γη στην εποχή σας από ό, τι ο υλικός πλούτος.

Εμείς κατευθύνουμε όλες τις προσπάθειές μας, έτσι ώστε να μπορείτε να είστε ευτυχισμένοι και συνεχώς να διαμένετε στον Θεό.

Σας αποχωρίζομαι σήμερα με μεγάλη ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας με την αφιερωμένη μας τσέλα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Εγώ Είμαι ο Διδάσκαλος Μορύα!


© Αγγελιοφόρος: Τατιάνα Μικούσινα

Μετάφραση & διορθώσεις: Ελληνική Ομάδα Μετάφρασης των Μηνυμάτων,

12 Ιανουαρίου 2014.

 
Home 2014 - Δεκεμβρίου Δείχνουμε με σαφήνεια τον Μονοπάτι
 

Πνευματικές πρακτικές