Home / 2010 / Φτάνετε, όταν μπαίνετε πιο βαθιά και όχι όταν περπατάτε πιο μακριά
Print E-mail

Φτάνετε, όταν μπαίνετε πιο βαθιά και όχι όταν περπατάτε πιο μακριά

Ο Διδάσκαλος Ελ Μόρυα, 23 Δεκεμβρίου 2010

 

 

ΕΓΏ ΕΊΜΑΙ ο Ελ Μόρια!

Η επείγουσα κατάσταση ορίζει τις συνθήκες μετάδοσης των διαγγελμάτων μας.

Ο καιρός είναι λίγος και πολλά ακόμα πρέπει να πούμε. Για πολλά πρέπει να προειδοποιήσουμε.

Φαίνεται ότι ο κόσμος είναι ο ίδιος. Ακόμα αλλάζονται οι εποχές, η ημέρα με τη νύχτα. Όμως η κατάσταση στον πλανήτη Γη αλλάζει. Εμείς σας προειδοποιήσαμε.

Και, όπως πριν, η μόνη πανάκεια, την οποία χρειάζεστε έναντι όλων των ασθενειών της ανθρωπότητας σε αυτή τη ιστορική στιγμή, είναι η μετατροπή της συνείδησής σας.

Ακριβώς, η μετατροπή της συνείδησής σας, και όχι αυτό το οποίο εσείς αντιλαμβάνεστε ως μετατροπή της συνείδησης.

Σας φαίνεται ότι, εφόσον διαβάζετε τα διαγγέλματα των Διδασκάλων ή κάνετε αγρυπνίες προσευχόμενοι ή κάνετε Ροζάρια (κομποσκοίνια), μετατρέπετε και την συνείδησή σας. Επιτρέψτε να σημειώσω, ότι αυτό δεν είναι πάντα έτσι. Γιατί η μηχανική συλλογή πράξεων, ο αριθμός προσευχών ή βιβλίων που διαβάσατε, δεν αποδεικνύουν την πρόοδό σας στο Δρόμο.

Ο φυσικός σας κόσμος έχει διττό χαρακτήρα. Και οι ίδιες πράξεις μπορούν να φέρουν, και θετικά και αρνητικά αποτελέσματα από την άποψη της εξέλιξης. Κάθε πράξη στο φυσικό επίπεδο έχει διττότητα.

Οι ίδιες πράξεις μπορούν να φέρουν και ευλογημένο αποτέλεσμα, και σκέτη καταστροφή. 

Ας δούμε ένα παράδειγμα. Κάνετε μια αγρυπνία με προσευχή. Της αφοσιώνεστε πολύ καιρό, κάθε μέρα. Για πολλούς ανθρώπους κάνετε κάτι καλό, το οποίο οπωσδήποτε θα είναι χρήσιμο για τον κόσμο. Όμως μπορεί οι πράξεις σας να πάνε σε μια άλλη, αντίστροφη κατεύθυνση. Ακόμα και διαβάζοντας προσευχές με ειλικρίνεια μπορείτε να δημιουργείτε κάρμα. Επειδή τα κίνητρα διευθύνουν την ενέργεια.

Για πολλούς τα λόγια μου φαίνονται ακατανόητα. Γιατί για πολλούς η προσευχή είναι ακόμα ένας απρόσιτος σκοπός.

Και εμείς μιλάμε για ακόμα λεπτότερα πράγματα, τα οποία δεν είναι προσιτά για όλους. Η Διδασκαλία, την οποία δίνουμε, αν και φαίνεται απλή, στην ουσία είναι η πιο πολυσύνθετη Διδασκαλία, η οποία υπάρχει τη στιγμή αυτή στη γήινη υδρόγειο. Επειδή, αυτή η Διδασκαλία, σας ανοίγει τις πόρτες για την Αιώνια Ζωή. Αλλά μόνο αυτοί οι οποίοι μπορούν να την αφομοιώσουν πλήρως, θα λάβουν τα κλειδιά για την πόρτα, που οδηγεί στην Αιωνιότητα. Όλοι οι άλλοι, οι οποίοι παίρνουν από τη Διδασκαλία αυτά που τους αρέσουν, ενώ απορρίπτουν τα υπόλοιπα σαν σκουπίδια, από αυτούς θα κρυφθούν όχι μόνο τα κλειδιά αλλά και η πόρτα, που οδηγεί στην Αιωνιότητα.

Η αλαζονεία, συμπεριλαμβανομένης και της πνευματικής αλαζονείας – αυτή κατευθύνει πολλούς, που ονομάζουν τον εαυτό τους αναζητητές της Αλήθειας. Αυτά τα άτομα νομίζουν ότι κατέχουν τη σοφία να συναρθρώσουν από πολλές διδασκαλίες και θρησκείες κάποια στοιχεία, που θα δώσουν τη δυνατότητα για την πνευματική εξέλιξη προς την Αλήθεια.

Μην καθησυχάζεστε με αυταπάτη! Ποτέ μια απερίσκεπτη και τυφλή συνάρθρωση διαφορετικών διδασκαλιών δεν έφερε θετικό αποτέλεσμα.

Η ανθρωπότητα είναι στη φάση της εξέλιξης, όπου δεν μπορεί να δει ούτε καν την Αλήθεια κάτω από τη μύτη της, αλλά κυνηγάει φαντάσματα, τα οποία τριγυρίζουν στην άλλη άκρη του πλανήτη, σαν να είναι η πανάκεια για τις δυστυχίες.

Εάν βάλετε το χέρι σας επάνω στην καρδιά σας, η Αλήθεια είναι λίγα εκατοστά από το χέρι σας. Και όσο περισσότερο κυνηγάτε διαφορετικές πληροφορίες και προσπαθείτε να φτιάξετε μια συλλογή από διάφορες διδασκαλίες, τόσο περισσότερο απομακρύνεστε από την Αλήθεια.

Φτάνετε (στην Αλήθεια), όταν μπαίνετε πιο βαθιά και όχι όταν  περπατάτε πιο μακριά.

Μπορείτε να πάτε σε πολλά όμορφα μέρη, να μπαίνετε σε εκκλησίες, να επισκέπτεστε πόλεις και μουσεία. Μπορείτε να το κάνετε όλη τη ζωή σας. Αλλά θα φτάσετε στη κορυφή της Θεϊκής συνείδησης όταν είσαστε στο δρόμο προς την κορυφή.

Καμία ποσότητα πληροφοριών, τις οποίες αφομοιώνετε, δεν θα φέρει την Αλήθεια πιο κοντά.

Επειδή η Αλήθεια είναι απλή και οι απλοί άνθρωποι, οι οποίοι ακούγανε τα κηρύγματα του Ιησού, μπορούσανε να φτάσουν στην Αλήθεια.

Εσείς, χάνετε τόση ενέργεια και δύναμη, να πάτε σε διάφορα σεμινάρια, να διαβάζετε τόμους βιβλίων, ενώ στο κάτω-κάτω όλη αυτή η πληροφορία συνιστά αξεπέραστο εμπόδιο μεταξύ της Θεϊκής Αλήθειας και εσάς. Επειδή ξεχνάτε το πιο σημαντικό – το γιατί, χρειάζεστε την πληροφορία αυτή. Ακόμα και αν στην αρχή είχατε αληθινά κίνητρα, περιπλανώμενοι στους πληροφοριακούς λαβυρίνθους, ήδη ξεχνάτε γιατί πήγατε εκεί κατ’ αρχήν.

Σας φαίνεται ότι η νοημοσύνη και η ανθρώπινη σοφία σας φέρνουν πιο κοντά στη Θεϊκή Σοφία. Όμως γίνεται ακριβώς το αντίθετο – όσο περισσότερη νόηση έχετε, τόσο απομακρύνεστε από την Θεϊκή Σοφία. Και η ανθρώπινη σοφία, ως η βάση για μια ευτυχισμένη και μακρά ζωή, δεν θα σας βοηθήσει όταν στο τέλος των δυνάμεών σας θα ανεβαίνετε την κορυφή της Θεϊκής Συνείδησης.

Ακριβώς, η απάρνηση. Ακριβώς, η αυτοθυσία. Ακριβώς, το να δώσετε όλες τις δυνάμεις σας να υπηρετείτε ανιδιοτελώς τους συντρόφους σας, θα σας βοηθήσουν στον Θεϊκό Δρόμο. Αλλά για ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας, αυτά που λέμε είναι απλώς όμορφα συνθήματα, τα οποία οι άνθρωποι θα διαβάσουν με καταδεκτικότητα και θα χειροκροτήσουν.

Η κατάσταση σοβαρεύει. Και όλα πάνε όχι στην καλύτερη κατεύθυνση. Ήρθε η στιγμή, όταν ο καθένας από εσάς, που διαβάζει τις στροφές αυτές, πρέπει να αποφασίσει να πάρει το ρίσκο και να απορρίψει την απατηλή ευημερία και να τολμήσει να σκαρφαλώνει γυμνούς βράχους. Μόνο τα εσωτερικά σας εμπόδια σας διαχωρίζουν από την Αλήθεια.

Μιλάω μεταφορικά. Όμως αυτά, τα οποία πρέπει να κάνετε, είναι πραγματικά επαναστατικές αλλαγές μέσα σας.

Και τώρα θα ήθελα να αφιερώσω λίγο χρόνο σε ένα σημαντικό θέμα. Σήμερα είναι 23 Δεκεμβρίου. Και εάν ήμουν στη θέση σας, θα χρησιμοποιούσα τη χάρη αυτή, η οποία σας δόθηκε από πάνω. Και πρέπει να προσεύχεστε πριν από κάθε αστρολογικό μήνα έτσι όπως προσεύχεστε πριν από την αρχή κάθε απασχόλησής σας. Και για να είναι αποτελεσματική η προσευχή σας, να προσεύχεστε σαν να είναι το παιδί σας στη φωτιά και το μόνο, που μπορεί να το σώσει, είναι η προσευχή σας.

Ήμουν χαρούμενος για την συνάντησή μας. Και ελπίζω σε καινούργιες συναντήσεις!

 

ΕΓΏ ΕΊΜΑΙ ο Ελ Μόρυα!

© Τατιάνα Μικούσινα, 2010

 
Home 2010 Φτάνετε, όταν μπαίνετε πιο βαθιά και όχι όταν περπατάτε πιο μακριά
 

Πνευματικές πρακτικές