Home / 2010 / Ήρθε η στιγμή για την τελική σας επιλογή
Print E-mail

Ήρθε η στιγμή για την τελική σας επιλογή

Ο Σανάτ Κουμάρα, 22 Δεκεμβρίου 2010

 

 

ΕΊΜΑΙ ο Σανάτ Κουμάρα, και ήρθα πάλι σε εσάς.

Αληθώς, το έλεος των Ουρανών είναι απεριόριστο.

Και κάθε φορά, όταν έρχομαι για να αρχίσω ένα διάγγελμα, αισθάνομαι δέος και χαίρομαι για την δυνατότητα, η οποία δίνεται.

Και τώρα, μετά από αυτή τη σύντομη εισαγωγή, είμαι έτοιμος να δώσω το τακτικό διάγγελμα. Πολλές ψυχές περιμένουν τα νέα από τα Ουράνια σαν δώρο και σαν σήμα ότι τα Ουράνια δεν έχουνε αφήσει την ανθρωπότητα στη Γη.

Βεβαίως, αγαπημένοι, δεν μπορούμε να αφήσουμε τα παιδιά μας στον έλεος της τύχης.

Ω, πόσο σας φροντίζουν χιλιάδες και χιλιάδες Όντα του Φωτός! Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς σε ενσάρκωση γιατί δεν μας βλέπετε. Αλλά πιστέψτε με, η κουρτίνα μεταξύ των κόσμων μας αραιώνει, όσο και αν θα φανεί παράξενο αυτό για πολλούς από εσάς. Και καμιά φορά πρέπει λίγο να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε αυτά που συμβαίνουν, για να δείτε αυτό, που συνήθως κρύβεται από τα μάτια των ανθρώπων. Θα δείτε τις προοπτικές για την περαιτέρω εξέλιξη. Και, βέβαια, οι προοπτικές αυτές δεν σχετίζονται με τις επιτεύξεις σας στην επιστήμη και την τεχνολογία. Αν και ακριβώς οι εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας βοηθάνε για να στραφεί ο νους σας προς τα λεπτότερα επίπεδα ύπαρξης.

Η αντίφαση αυτή έχει απλή εξήγηση, και από την πλευρά μας, δεν είναι καθόλου αντιφατικό. Όταν κουράζετε το μυαλό σας με πράγματα, που καμιά φορά δεν μπορείτε να αγγίξετε αλλά μόνο να φαντασθείτε, τότε μαθαίνετε να αλληλεπιδράτε με μια λεπτότερη πραγματικότητα, η οποία βρίσκεται στο επίπεδο των σκέψεων. Και σταδιακά, οι καινούργιες τεχνολογίες εξαναγκάζουν την ανθρωπότητα να στρέψει την εστίαση της αντίληψης της πραγματικότητας προς λεπτότερους τομείς.

Σας φαίνεται ότι είστε συνεχώς στο φυσικό σας σώμα. Ναι, εσείς βλέπετε τα πράγματα γύρω σας, μπορείτε να τα αισθάνεστε, αλλά το μεγαλύτερο μέρος των ωρών, συμπεριλαμβανόμενου και του χρόνου του ύπνου, εσείς βρίσκεστε σε άλλα επίπεδα ύπαρξης. Το παράδειγμά μου θα σας δείξει τι εννοώ. Όταν σκέφτεστε έναν άνθρωπο, ο οποίος βρίσκεται χιλιόμετρα από εσάς, μπαίνετε σε αλληλεπίδραση με αυτόν στο λεπτότερο επίπεδο ύπαρξης. Για τις σκέψεις και τα συναισθήματα δεν υπάρχουν αποστάσεις.

Μόνο επειδή οι αγωγοί σας έχουνε τραχυνθεί δεν μπορείτε να αισθανθείτε τις αλληλεπιδράσεις, που γίνονται στο λεπτότερο επίπεδο ύπαρξης. Υπάρχουνε και άτομα, τα οποία ήδη χρησιμοποιούν συνειδητά τις σκέψεις. Όμως, έχοντας υπ’ όψη ότι τα κίνητρα των ατόμων αυτών δεν είναι πάντα καθαρά, η εργασία με τις σκέψεις δεν έχει πάντοτε θετικά αποτελέσματα και συχνά δημιουργεί κάρμα. Τα μοναδικά αληθινά κίνητρα πίσω από όλες τις πράξεις σας, σε όλα τα επίπεδα ύπαρξης, πρέπει να είναι το Έλεος, η ανιδιοτέλεια και η επιθυμία να βοηθήσετε τη Ζωή. Όλα τα άλλα κίνητρα δεν θα είναι αρκετά καθαρά και θα φέρνουν ένα ψεύτικο αποτέλεσμα ή καρπό.

Θα σας γίνει πιο κατανοητό όταν σας δώσω ακόμα ένα παράδειγμα. Φαντασθείτε ότι, χρησιμοποιώντας την μέθοδο, που σας έδωσαν στο τακτικό σεμινάριο ή εργαστήριο, εσείς, με την βοήθεια των σκέψεών σας, χτίζετε ένα ευτυχισμένο μέλλον για τον εαυτό σας και για την οικογένειά σας. «Και κακό είναι αυτό;» – θα ρωτήσετε.

Από την ανθρώπινη άποψη δεν υπάρχει τίποτα κακό στην επιθυμία να ζει κανείς ευτυχισμένα. ΄Όμως, στη βάση της πράξης σας είναι η επιθυμία. Η επιθυμία να ζείτε ευτυχισμένα, στην παραπάνω περίπτωση. Η επιθυμία, είναι εκδήλωση της κατώτερης φύσης σας. Γι’ αυτό και πέφτετε κάτω από την επίδραση της κατώτερης φύσης σας. Και επομένως όλες οι πράξεις σας θα δημιουργούν κάρμα.

Η Αληθινές Διδασκαλίες, τις οποίες δίνουν οι Μυημένοι, διδάσκουν την άρνηση των επιθυμιών, που είναι μια από τις εκδηλώσεις της κατώτερης φύσης του ανθρώπου.

Όσο οι επιθυμίες σας οδηγούν τις πράξεις σας, θα είσαστε όλο και πιο προσκολλημένοι στον φυσικό κόσμο. Και ξέρετε ότι ο φυσικός κόσμος είναι ο κατώτερος. Γι’ αυτό, προσκολλώμαι σ’ αυτόν, καταδικάζετε τον εαυτό σας σε μελλοντικές ενσαρκώσεις. Οι αληθινές Διδασκαλίες σας διδάσκουν πώς να απελευθερωθείτε από τον τροχό της Σαμσάρα.

Η αυταπάτη λεπτύνεται και εφόσον έχετε το νου σας, πρέπει να αναλύετε τις περιπτώσεις, στις οποίες πέφτετε, και να κάνετε συνειδητές επιλογές.

Κάθε απόφασή σας, είτε σας ανεβάζει προς τους Ανωτάτους Κόσμους, είτε σας αναγκάζει να ολισθήσετε στην κατερχόμενη σπείρα. Και το κίνητρο, το οποίο σας οδηγεί όταν λαμβάνετε την απόφαση, στην ουσία σας δίνει την κατεύθυνση.

Από τη μια πλευρά, εσείς απαρνείστε τις επιθυμίες σας, τα προσωπικά κίνητρά σας, και στα μάτια του συνηθισμένου, μεσαίου ανθρώπινου νου, φαίνεστε σαν καραγκιόζης ή ένας παράξενος άνθρωπος. Αλλά πιστέψτε με, από μια άλλη σκοπιά, περπατάτε με τεράστια βήματα στο δρόμο της εξέλιξης, ενώ άλλοι άνθρωποι, οι οποίοι είναι επιτυχημένοι στα πάντα και οι οποίοι λαμβάνουν από τη ζωή όλες της ηδονές, όλο και περισσότερο γλιστρούν έξω από το δρόμο της εξέλιξης.

Αυτή είναι η μέγιστη δοκιμή της εποχής σας. Από τη μία – λαμπερή και πλούσια αυταπάτη, η οποία ανοίγει μπροστά σας καινούργιες και καινούργιες πλευρές της, οι οποίες προκαλούν τη φαντασία και σας βάζουν σε πειρασμό. Από την άλλη – η αρχαία Διδασκαλία, η οποία διδάσκει την άρνηση της αυταπάτης για να αποκτήσετε αιώνιους θησαυρούς.

90% από τους ανθρώπους προτιμούν αυτό, που τους φαίνεται πραγματικό και που τους φέρνει ευχαρίστηση των αισθήσεων κι ευχαρίστηση να το έχουν. Και μόνο το 10 % σκέφτεται για το άλλο, ότι εφόσον οι αρχαίες Διδασκαλίες δίδασκαν την άρνηση της αυταπάτης, επομένως υπάρχει κάτι άλλο και πρέπει να τις υπακούμε. Και μόνο λίγοι από αυτούς, οι οποίοι κατευθύνονται στον αληθινά πνευματικό δρόμο, θα μπορέσουν να αποκτήσουν τα απαραίτητα και να περάσουν τις δοκιμές για να έχουν το δικαίωμα να περάσουν στην επόμενη σπείρα της εξέλιξης.

Σήμερα δεν σας δίδαξα τίποτα καινούργιο από αυτά τα οποία δώσαμε πιο πριν στα διαγγέλματά μας μέσω της απεσταλμένης μας ή διαφορετικά από τα παρεχόμενα των αληθινών Διδασκαλιών των αρχαίων εποχών.

Η διαφορά είναι ότι δεν μπορείτε πια να προσποιείστε ότι δεν συμβαίνει τίποτα και ότι έχετε μπροστά σας ακόμα πολύ καιρό για την πνευματική εξέλιξή σας.

Δεν υπάρχει πια καιρός. Ήρθε η στιγμή για την τελική σας επιλογή. Για εκείνους, οι οποίοι επέλεξαν το Δρόμο των Αναληφθέντων Διδασκάλων, είμαι πάντα έτοιμος να δώσω χέρι και να βοηθήσω.

ΕΓΏ ΕΊΜΑΙ ο Σανάτ Κουμάρα. ΟΜ.  

© Τατιάνα Μικούσινα, 2010

 
Home 2010 Ήρθε η στιγμή για την τελική σας επιλογή
 

Πνευματικές πρακτικές