Home / 2014 - Ιουνίου / Τα ύψιστα ηθικά ιδεώδη θα πρέπει να βλαστήσουν στην οικογένεια πρώτα
Print E-mail

Τα ύψιστα ηθικά ιδεώδη θα πρέπει να βλαστήσουν στην οικογένεια πρώτα

Λαίδη Νάντα

26 Ιουνίου 2014


Εγώ Είμαι η Νάντα.

Έχω έρθει σήμερα για να έχουμε μια ειρηνική συζήτηση πάνω στα θέματα που αφορούν σχεδόν όλους όσους ζουν στον πλανήτη Γη.

Έχω έρθει για να μιλήσω για την οικογένεια, για το σπίτι, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης ζωής και χωρίς την οποία η ανθρώπινη ζωή δεν θα είναι πλήρης και αρμονική.

Πολλοί άνθρωποι είναι απογοητευμένοι με τις οικογένειές τους. Εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους και τα σπίτια τους έχουν μετατραπεί σε θαλάμους βασανιστηρίων.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Και πώς κατέληξε το πιο ιερό για πολλούς από εσάς, τα παιδιά σας, να μην λαμβάνουν την αγάπη και τη φροντίδα και να αναγκάζονται να μεγαλώνουν μέσα σε μια ατμόσφαιρα διαμάχης και απροκάλυπτης εχθρότητας;

Αγαπημένοι, δεν ήταν πάντα έτσι. Και είναι στο χέρι σας να επιστρέψετε την αρμονία, την αγάπη και την ειρήνη στην οικογένειά σας.

Θα ήθελα να μιλήσω για τον ρόλο της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία. Θα ήθελα να θυμάστε ότι η γυναίκα είναι πρώτα απ’ όλα ο θεματοφύλακας του σπιτιού, ο θεματοφύλακας της ηρεμίας και της γαλήνης στο σπίτι.

Όταν η ειρήνη, η αρμονία και η αγάπη θα βασιλεύσουν σε κάθε οικογένεια, σε κάθε σπίτι, θα είναι πολύ δύσκολο για τις αντίπαλες δυνάμεις να κρατήσουν την κοινωνία σε έναν διαρκή φόβο για το μέλλον.

Είναι η οικογένεια και η ευημερία της, που βρίσκεται στη βάση μιας υγιούς κοινωνίας.

Και η γυναίκα διαδραματίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο στην οικογένεια, γιατί είναι η γυναίκα που δημιουργεί την ζεστασιά και το περιβάλλον φροντίδας και αγάπης στο σπίτι.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σήμερα απευθύνομαι κατά κύριο λόγο στις γυναίκες. Ο ρόλος σας στην κοινωνία έρχεται τώρα σε πρώτο πλάνο. Από σας εξαρτάται  ποια ιδανικά θα ακολουθήσει η επομένη γενιά των ανθρώπων. Ακριβώς από σας εξαρτάται η ηθική  αρχή που θα είστε σε θέση να εμφυτέψετε στα παιδιά σας και η ηθική αρχή που θα είστε σε θέση να διατηρήσετε στην οικογένεια σας.

Η αγνότητα των σχέσεων μεταξύ του συζύγου και της συζύγου συνεισφέρει αυτόματα στην υγεία της οικογένειας και των παιδιών.

Όταν οι σχέσεις σας βασίζονται στην αληθινή αγάπη, είστε πιστοί στα ύψιστα ηθικά ιδανικά· και σε αυτό το περιβάλλον τα παιδιά είναι ικανά να απορροφούν πραγματική γνήσια αγάπη. Και η ποιότητα της αγάπης που απορροφάται με το γάλα της μητέρας θα παραμείνει με τα παιδιά σας μέχρι το τέλος της ζωής.

Έχετε ποτέ σκεφτεί ότι: η δημιουργία ενός Θείου περιβάλλοντος στην πλειοψηφία των οικογενειών μιας συγκεκριμένης χώρας μέσα σε μία μόλις γενιά μπορεί να δημιουργήσει κοινωνικές σχέσεις σε αυτή τη χώρα που να ανταποκρίνονται στα ύψιστα κριτήρια της ηθικής;

Γι’ αυτό η οικογένεια, οι σχέσεις μέσα στην οικογένεια και η στάση απέναντι στα παιδιά, είναι εκείνα στα οποία πρέπει να κατευθυνθούν οι προσπάθειες του προοδευτικού τμήματος της κοινωνίας.

Στην οικογένεια δεν υπάρχουν δευτερεύοντα θέματα. Τα πάντα είναι σημαντικά. Είναι σημαντικό να προγραμματίζουμε τη γέννηση ενός παιδιού, να νοιαζόμαστε για την ανατροφή και την εκπαίδευση του. Είναι σημαντικό να δημιουργούμε σχέσεις μέσα στην οικογένεια με βάση τη φροντίδα και την επιμέλεια. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, η μελλοντική γενιά θα απορροφήσει ό,τι είναι απαραίτητο για να το φέρει μαζί της στη ζωή και να το εφαρμόσει σε κάθε τομέα.

Έχετε αναρωτηθεί γιατί παντρεύεστε; Γιατί και για ποιον σκοπό;

Όπως και με κάθε άλλη ανθρώπινη δραστηριότητα, όταν δημιουργείται μια οικογένεια, το κίνητρο είναι πολύ σημαντικό.

Αν παντρεύεστε μόνο για να κάνετε σεξ και να  ικανοποιείτε νόμιμα τα σεξουαλικά σας ένστικτα, είναι πολύ πιθανό ότι, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, η οικογένειά σας θα γίνει ένα βάρος και, κυριολεκτικά, ένα βασανιστήριο.

Αυτό συμβαίνει επειδή ό, τι κάνετε για την προσωπική σας απόλαυση και ευχαρίστηση δεν μπορεί να σας φέρει την αληθινή ευτυχία.

Εάν δημιουργήσετε μια οικογένεια για να βοηθήσετε ο ένας τον άλλο για να πορεύεστε στην ζωή, με τον σκοπό της γέννησης των παιδιών, τα οποία θα αναθρέψετε υπό τις καλύτερες παραδόσεις, σε αυτή την περίπτωση η οικογένειά σας θα είναι πιο κοντά στο ιδανικό.

Ωστόσο, προκειμένου να είστε πάντα ευτυχισμένοι στην οικογένειά σας, η οικογένειά σας θα πρέπει να δώσει πρωταρχική σημασία στην λατρεία του ύψιστου ηθικού νόμου – έτσι  ονομάζεται ο Θείος Νόμος στην καθομιλουμένη στη ζωή σας.

Έτσι, όταν αφιερώνετε όλη σας τη ζωή στον  Ύψιστο Νόμο, τότε οι σχέσεις στην οικογένειά σας θα οικοδομηθούν επίσης πάνω σε υψηλά ηθικά πρότυπα.

Η ανοχή και η υπομονή είναι τα χαρακτηριστικά των συζύγων που είναι απλά απαραίτητα για μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή μαζί. Η ανοχή και η υπομονή είναι οι ιδιότητες που προκύπτουν από την ποιότητα της αγάπης, της αληθινής αγάπης με βάση το Θείο πρότυπο.

Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε, τα πάντα στη ζωή σας εξαρτώνται από το πόσο ικανοί είστε να φέρετε τον Θείο Νόμο στη ζωή σας.

Και σε κάθε σφαίρα της ανθρώπινης ζωής, υπάρχουν πάντα δύο προσεγγίσεις: η Θεία και η μη-θεία.

Και η οικογένεια, η οικογενειακή ζωή δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα.

Επιπλέον, μπορώ να σας πω ότι πρώτα απ’ όλα μέσα στην οικογένεια θα πρέπει να βλαστήσουν τα υψηλότερα ηθικά ιδανικά.

Όταν είστε σωστά προσανατολισμένοι στην αρχή της δημιουργίας της οικογένειάς σας, και όταν υπομονετικά και συστηματικά διατηρήσετε την πρόθεσή σας σε όλη σας τη ζωή, θα έχετε σίγουρα μια ισχυρή οικογένεια, στην οποία η ευτυχία θα έχει μόνιμη παρουσία.

Και, επειδή ένας από τους κύριους στόχους της δημιουργίας μιας οικογένειας είναι η γέννηση των παιδιών, θα πρέπει να αρχίσετε να ανησυχείτε πολύ πριν τη σύλληψή τους. Γιατί όσο πιο ενάρετη και αγνή είναι η σχέση μεταξύ των συζύγων, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η πιθανότητα να προσελκύσετε μια ψυχή για να είναι το παιδί σας που θα έχει μεγάλα πνευματικά επιτεύγματα.

Γιατί γεννιούνται τόσα πολλά παιδιά και γιατί αυτά τα παιδιά προκαλούν δυσαρέσκεια στους γονείς τους με το πέρασμα του χρόνου;

Αυτό συμβαίνει διότι η διαδικασία γέννησης παιδιών είναι αχαλίνωτη. Δεν νοιάζεστε ώστε η σύλληψη να πραγματοποιηθεί ως η υψηλότερη πράξη της Θείας Δημιουργίας. Είναι ακριβώς στη διαδικασία της σύλληψης και της γέννησης των παιδιών, που εσείς, οι άνθρωποι, είστε σαν Θεοί.

Και, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, αυτή η ανώτατη πράξη της δημιουργικότητας είναι μια απλή παρενέργεια της σεξουαλικής ευχαρίστησης.

Πρέπει να διαμαρτύρεστε για τα παιδιά σας μετά από αυτό; Όχι, σύμφωνα με τον καρμικό νόμο,  θα προσελκύσετε εκείνη την ψυχή για να είναι το παιδί σας που αντιστοιχεί στο επίπεδο της συνείδησης και του κινήτρου σας στον γάμο σας, κατά την διάρκεια  της σύλληψης και κατά την διάρκεια  κύησης. Κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του μωρού σας, ο ρόλος της μητέρας είναι πολύ σημαντικός, διότι είναι αυτό το διάστημα που το παιδί σας απορροφά κυριολεκτικά όχι μόνο τα έργα σας, αλλά και τις σκέψεις σας.

Αν είστε σωστά συντονισμένοι, αν έχετε τα ορθά κίνητρα, τότε, με κάθε παιδί που θα γεννήσετε, θα βρίσκετε την ευτυχία και θα λάβετε ανταμοιβές για τις μελλοντικές ενσαρκώσεις. Και ακόμη και στην παρούσα ζωή, στην ώριμη ηλικία σας, θα λάβετε τα επάξια δώρα της οικογενειακής ευτυχίας.

Αλλά αν, για σας, τα παιδιά είναι τυχαία αναπαραγωγή, τότε είναι απίθανο να είστε ευχαριστημένοι και η ευτυχία να ζει στο σπίτι σας.

Σε αυτή τη σύντομη ομιλία, δεν ήμουν σε θέση να αγγίξω όλα τα θέματα που αφορούν την οικογένεια και την παιδική ηλικία.

Ωστόσο, είναι σημαντικό το ότι έκανα πολλούς από εσάς να σκεφτείτε το πώς τα πάντα είναι σημαντικά στη ζωή σας. Και κάθε ένα βήμα από τα βήματά σας δημιουργεί επιπτώσεις που μπορούν να φέρουν ευτυχία ή δυστυχία.

Ουσιαστικά, εσείς δημιουργείτε τη δική σας ευτυχία.

Είναι απαραίτητο απλά να διατηρείτε συνεχώς την επίγνωση και συνεχώς την αίσθηση της ενότητάς σας με τον Θεό.

Εγώ Είμαι η Νάντα.


© Αγγελιοφόρος: Τατιάνα Μικούσινα

Μετάφραση & διορθώσεις: Ελληνική Ομάδα Μετάφρασης των Μηνυμάτων, 27 Οκτωβρίου 2014. 


 
Home 2014 - Ιουνίου Τα ύψιστα ηθικά ιδεώδη θα πρέπει να βλαστήσουν στην οικογένεια πρώτα
 

Πνευματικές πρακτικές