Home / 2014 - Ιουνίου / Οι πιο σημαντικές και ζωτικής σημασίας θέσεις της Διδασκαλίας για τη δεδομένη στιγμή
Print E-mail

Οι πιο σημαντικές και ζωτικής σημασίας θέσεις της Διδασκαλίας για τη δεδομένη στιγμή  

Γκαουτάμα Βούδας  

24 Ιουνίου 2014


Εγώ Είμαι ο Γκαουτάμα Βούδας.  

Έχω έρθει και πάλι, γιατί δεν μπορώ να μην έρθω σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την ανθρωπότητα.  

Είναι καθήκον μου να προσφέρω βοήθεια. Και ένα είδος βοήθειας που εμείς, οι Αναληφθέντες Κύριοι, μπορούμε να προσφέρουμε στην ανθρωπότητα είναι η καθοδήγησή μας και η διδασκαλία μας.  

Όπως πάντα, θα προσπαθήσω να καλύψω τις πιο βασικές και ζωτικής σημασίας δηλώσεις της Διδασκαλίας μας για τη δεδομένη στιγμή σε αυτό το σύντομο Μήνυμα.  

Έτσι, όλοι σας γνωρίζετε, και ο καθένας από σας μπορεί να αισθάνεται στην ζωή του ότι ζείτε σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή.  

Στην πραγματικότητα, η συλλογική συνείδηση της ανθρωπότητας κάνει μια επιλογή, ποιο μονοπάτι θα ακολουθήσει η περαιτέρω ανάπτυξη της ανθρωπότητας.  

Τελικά, θα πρέπει είτε να επιλέξετε το Θείο Μονοπάτι της ανάπτυξης, μέσα από τις δικές σας δοκιμές και σφάλματα – ας το ονομάσουμε εξελικτική πορεία· είτε θα απορρίψετε το προκαθορισμένο από τον Δημιουργό του Σύμπαντος Μονοπάτι για την ανθρωπότητα της Γης. Σε αυτή την περίπτωση σας περιμένει σταδιακή παρακμή και κατάπτωση. 

Υπάρχουν δύο βασικές προσεγγίσεις σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής, η Θεία και η μη-θεία. 

Όλες οι αποφάσεις που παίρνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας χωρίζονται στις Θείες και στις μη-θείες.

Είναι εύκολο να φανταστείτε πόσο γρήγορα και ποιοτικά θα μπορούσε να αλλάξει ο φυσικός κόσμος γύρω σας, εάν η πλειοψηφία των ενσαρκωμένων ατόμων έκανε μόνο τις Θείες επιλογές κάθε μέρα. 

Αλλά καθώς η ανθρωπότητα δεν σκέφτεται πολύ συχνά τον Θείο Νόμο, είναι πολύ δύσκολο, και γίνεται πρακτικά αδύνατο, να ενεργήσει σύμφωνα με τον Νόμο αυτόν 

Σε παλαιότερες εποχές υπήρχαν πάντα ιδρύματα, τα οποία υπενθύμιζαν στους ανθρώπους την ύπαρξη της Ανώτατης πραγματικότητας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ήταν ο θεσμός της Εκκλησίας, το ιερατείο και οι ιερείς.

Ωστόσο, αυτά τα ιδρύματα έχασαν σταδιακά την αποστολή τους, και έχουν υποστεί την διαίρεση σε εκείνους που ακολουθούν τον Θεό και σε εκείνους που εξυπηρετούν τις αντιτιθέμενες δυνάμεις.

Γίνεται όλο και πιο δύσκολο για εκείνους τους ανθρώπους που είναι μακριά από τις θρησκευτικές αλήθειες στη ζωή τους να καταλάβουν ποια πλευρά παίρνει καθένας από τους εκπροσώπους της εκκλησίας.

Αυτό μοιάζει με όλες τις άλλες σφαίρες της ανθρώπινης ζωής.

Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι φέρουν Φως μέσα τους, και όλες οι αποφάσεις τους φωτίζονται με το Φως της Αλήθειας· και υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τις δυνάμεις του σκότους. Αυτοί οι άνθρωποι ενεργούν ακριβώς με τον αντίθετο τρόπο.

Δεδομένου ότι υπάρχουν άνθρωποι σε κάθε σφαίρα της ανθρώπινης ζωής που έχουν είτε την μία είτε την άλλη άποψη, υπάρχει ένας διαρκής αγώνας που συνεχίζεται στα βάθη της κοινωνίας μεταξύ του Φωτός και του σκότους, του Θείου και του μη-θείου.

Εφόσον η ανθρωπότητα στο σύνολό της σκέπτεται συχνά τέτοια αιώνια θέματα όπως το Καλό και το κακό, το Φως και το σκοτάδι, ένας μέσος άνθρωπος δύσκολα μπορεί να κατανοήσει τι πραγματικά συμβαίνει στον κόσμο.

Υπάρχει μια πάλη μεταξύ των δυνάμεων του Φωτός και των δυνάμεων του σκότους στον κόσμο. Το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα θα καθορίσει την πορεία κατά μήκος της οποίας θα βαδίσει η ανθρωπότητα στις επόμενες δεκαετίες.

Ανάλογα με τη συλλογική επιλογή της ανθρωπότητας, θα υπάρξει είτε μια ξαφνική στροφή προς την αφθονία, την ευημερία, την αναβίωση της ηθικής και της πίστης στον Θεό, ή αντιθέτως, θα υπάρξει πλήρης κατάπτωση και παρακμή που θα καλύψει όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής.

Σε αυτή την κατάσταση δεν υπάρχει δυνατότητα να λάβετε μια ουδέτερη θέση. Δεν μπορείτε να θάψετε το κεφάλι σας στην άμμο σαν την στρουθοκάμηλο και να περιμένετε για καλύτερες μέρες.

Εάν κάθε μέλος της κοινωνίας δεν αρχίσει να εργάζεται ενεργά, δεν θα έρθουν ποτέ καλύτερες μέρες.

Υπάρχει η πιθανότητα μιας ευνοϊκής, καθώς και μιας δυσμενούς, πορείας της ανάπτυξης της ανθρώπινης ιστορίας.

Θα σας πω ότι δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι στον πλανήτη που να έχουν ειλικρινά απόψεις ενάντιες στο Θείο και να τις ακολουθούν πιστά.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν λίγοι άνθρωποι που παίρνουν ανοιχτά τη Θεία θέση και υποστηρίζουν σταθερά το Φως.

Το υπόλοιπο της ανθρωπότητας, το 99 τοις εκατό αυτής, υπόκεινται στην επίδραση είτε των δυνάμεων του Φωτός, είτε των δυνάμεων του σκότους.

Αυτό συμβαίνει χωρίς τη συνειδητή συμμετοχή σας.

Έχετε παρακολουθήσει τις ειδήσεις στην τηλεόραση, έχετε δει κάποια αρνητική κατάσταση, έπειτα επιτρέπετε την εκδήλωση συναισθηματικών αντιδράσεων και το σαρκικό μυαλό σας συμμετέχει στη συζήτηση αυτής της αρνητικής κατάστασης. Τότε θα θελήσετε πιθανώς να μοιραστείτε αυτή την κατάσταση με τους φίλους σας, τους γείτονες και τους γνωστούς. Έτσι, υποστηρίζετε αυτό το αρνητικό πεδίο και παίρνετε την πλευρά των σκοτεινών δυνάμεων.

Αυτό συμβαίνει ασυνείδητα. Καθώς η πλειοψηφία των μέσων μαζικής σας ενημέρωσης διοικούνται από ανθρώπους που είναι αγωγοί των μη-θείων απόψεων, συμμετέχοντας στις ειδήσεις και στα ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα, θα γίνεστε οι αναμεταδότες των σκοτεινών δυνάμεων.

Δεδομένου ότι η πλειοψηφία της ανθρωπότητας ξοδεύει ένα σημαντικό μέρος του χρόνου της παρακολουθώντας τηλεοπτικά προγράμματα, αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία της ανθρωπότητας έχει κυριευτεί από τις ιδέες των σκοτεινών δυνάμεων.

Σε ποια κατεύθυνση νομίζετε ότι  θα αναπτυχθεί η ανθρωπότητα σε αυτή την περίπτωση;

Η απάντηση είναι προφανής.

Τι μπορεί να γίνει σε αυτή την περίπτωση;

Σας υποδεικνύουμε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα στα Μηνύματα μας.

Μην εμπλέκεστε σε αρνητικές καταστάσεις της συνείδησης, διατηρείτε συνεχώς τη θετική σας συνειδητότητα, απαλλαγείτε από όλες τις μη-θείες εκδηλώσεις στη ζωή σας και περιβάλλετε τον εαυτό σας με τα Θεία πρότυπα του Φωτός.

Θα γίνετε ό, τι απορροφάτε.

Αν αδιακρίτως εκτίθεστε στις ροές των πληροφοριών, θα γίνετε οι αναμεταδότες που αρνητικού που διαδίδεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Μόλις το αρνητικό εγκατασταθεί στη συνείδησή σας, μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, κατακαθίζει στο φυσικό επίπεδο, με τη μορφή των διαφόρων αρνητικών εκδηλώσεων.

Με αυτόν τον τρόπο αναπαράγεται το αρνητικό.

Αλλά με τον ίδιο τρόπο, μπορεί να αναπαράγεται και το θετικό.

Ο μηχανισμός ελέγχου όλων των διεργασιών που λαμβάνουν χώρα στον πλανήτη είναι μέσα στην ύπαρξή σας. Υπάρχει ένα είδος διακόπτη ή μια βαλβίδα σε κάθε έναν από εσάς που είτε θα σας κάνει να λάβετε Θείες αποφάσεις, είτε να ακολουθήσετε ένα μη-θεϊκό μονοπάτι.

Κάθε μέρα και αρκετές φορές την ημέρα, μπορείτε να στρέψετε τον εαυτό σας, είτε προς τη Θεία κατεύθυνση, ή προς την μη-θεϊκή.

Σας διδάσκουμε πώς να διακρίνετε στη ζωή σας και πώς να διατηρήσετε τον συντονισμό σας με τον Θείο κόσμο.

Το πρώτο και το πιο σημαντικό βήμα θα είναι να πιστεύετε στην ύπαρξη του Θείου κόσμου και να επιθυμείτε να υπηρετήσετε το Φως.

Όταν οριστικά και αμετάκλητα κάνετε αυτή την επιλογή και το κρίσιμο και πιο ενεργό μέρος της ανθρωπότητας κάνει την ίδια επιλογή, δεν θα ανησυχούμε πλέον για τίποτα. Η περαιτέρω ανάπτυξη της ανθρωπότητας θα ακολουθήσει το εξελικτικό μονοπάτι.

Ως εκ τούτου, δίνουμε με προσοχή τη διδασκαλίας μας. Υπάρχει ένας αγώνας για κάθε ψυχή, για τη σωτηρία της.

Εγώ Είμαι ο Γκαουτάμα Βούδας.


© Messenger Τατιάνα Μικούσινα

Μετάφραση / διορθώσεις: Ελληνική Ομάδα Μετάφρασης των Μηνυμάτων, 20-10-2014

 
Home 2014 - Ιουνίου Οι πιο σημαντικές και ζωτικής σημασίας θέσεις της Διδασκαλίας για τη δεδομένη στιγμή
 

Πνευματικές πρακτικές