Home / 2008 / Διδασκαλία για την ορθή συμπεριφορά ως προς τη διδαχή των Διδασκάλων.
Print E-mail

 

Διδασκαλία για την ορθή συμπεριφορά ως προς τη διδαχή των Διδασκάλων.

Ο Διδάσκαλος Ιλαρίων, 2 Ιανουαρίου 2008

 

 

  

ΕΓΏ ΕΊΜΑΙ ο Διδάσκαλος Ιλαρίων, έχω έρθει σε εσάς μέσω την Απεσταλμένη μας.

 

Όπως πάντα θα ήθελα να σας δώσω λίγες οδηγίες και ειλικρινά ελπίζω ότι η διδασκαλία μου θα σας είναι χρήσιμη.

Εσείς δεν πετυχαίνετε να συγκεντρωθείτε για πολύ καιρό επάνω σαυτό που σας δίνουμε. Υπάρχουνε στη ζωή σας πάρα πολλοί παράγοντες που σας αποσπούν την προσοχή. Αλλά η δυνατότητα να συγκεντρώνεστε στο αντικείμενο που μελετάτε είναι το πρώτο και σημαντικότατο χαρακτηριστικό σας. Όταν συγκεντρώνεστε σ’ αυτό που διδάσκουμε αρχίζετε να μαθαίνετε τα μαθήματα που σας δίνουμε.

Όσο συνεχίζετε να διαβάζετε τα διαγγέλματά μας συνεχώς ανάμεσα στο φαγητό και την τηλεόραση, δεν θα λάβετε ούτε το επιθυμητό αποτέλεσμα, ούτε όφελος για την ψυχή σας.

Σκεφθείτε - θα είναι ποτέ επιτυχής μια πολύ εντατική εργασία σας αν συνεχώς αυτοσυγκεντρώνεστε και προσπαθείτε να κάνετε δέκα πράγματα ταυτόχρονα; Γιατί έχετε την αίσθηση ότι μπορείτε να ασχολείστε με πνευματική δουλειά στα πεταχτά;

Ώσπου να βρείτε στο νου σας τη σωστή στάση ως προς την πνευματική εργασία, δεν θα μπορείτε να έχετε αξιόλογα αποτελέσματα.

Πρέπει να σημειώσω με δυστυχία ότι η έλλειψη προσοχής και συγκέντρωσης είναι η μάστιγα του καιρού σας. Εσείς προσπαθείτε να μάθετε ταυτόχρονα άκρως διαφορετικά πράγματα.. Ακούτε ραδιόφωνο ή βλέπετε τηλεόραση, μιλάτε στο τηλέφωνο και προσπαθείτε να διαβάζετε τα διαγγέλματά μας.

Ώσπου να βρείτε μέσα σας τη δύναμη να αφήσετε τα πάντα και να ασχολείστε μόνο με την πρόσληψη πνευματικής τροφής, το διάβασμα των διαγγελμάτων μας όχι μόνο δεν θα σας φέρει το απαραίτητο όφελος, αλλά και θα είναι βλαβερό για την εξέλιξή σας.

Θα σας αποκαλύψω το γιατί.

Εάν ασχολείστε με κάτι εγκόσμιο, πχ. ακούτε σύγχρονη μουσική στο ραδιόφωνο ή βλέπετε μια διαφήμιση στην τηλεόραση ενώ ταυτόχρονα προσπαθείτε να διαβάσετε ένα διάγγελμά μας, κάθε ενέργεια που έχουμε βάλει στο διάγγελμα αυτό, θα προορισθεί λανθασμένα. Και αντί να πάει μπροστά, η ανάπτυξή σας θα γλιστρήσει προς τα πίσω.

Καταλάβετε ότι μιλάτε με τον Θεό, συνομιλείτε με τους Διδασκάλους, οι οποίοι σας έχουνε προσπεράσει και έχουνε ανέβει πιο ψηλά στη σκάλα της εξέλιξης. Από που έχετε αυτή την έλλειψη σεβασμού;

Γιατί σας λείπει στοιχειώδης ευπρέπεια;

Θα ήθελα να σταματήσετε να αντιλαμβάνεστε τη Διδασκαλία μας μέσω της Απεσταλμένης μας σαν κάτι αυτονόητο και σύνηθες.

Για να παραδοθεί κάθε διάγγελμα δουλεύουνε εκατό όντα του Φωτός. Εμείς ξοδεύουμε πολύτιμη Θεϊκή ενέργεια, την μαζεύουμε ψίχουλο - ψίχουλο και την βάζουμε στα διαγγέλματά μας.

Αν δεν αλλάξετε την καταναλωτική συμπεριφορά σας ως προς αυτή τη Θεϊκή χάρη, εμείς θα κλείσουμε τις πόρτες των αιθουσών μας και θα μείνετε στον διάδρομο να περιμένετε μια νέα Θεϊκή δυνατότητα.

Πόσο γρήγορα συνηθίζει με τα πάντα η ανθρωπότητα. Και μας είναι δύσκολο να βλέπουμε πώς βάζετε το διάβασμα εξίσου με κάποιες διασκεδαστικές συνήθειες, όπως τις ταινίες λόγου χάριν.

Κάποιοι από εσάς, χρησιμοποιούν τα διαγγέλματά μας σαν «κέρασμα» για να ξεγελάνε τα άτομα που χαζεύουν στις συγκεντρώσεις τους.

Κοιτάξτε τον εαυτό σας εξ αποστάσεως. Κοιτάξτε τι κάνετε.

Εσείς συνομιλείτε με τον Θεό, γιαυτό τον λόγο να έχετε εσωτερική ευπρέπεια και να έχετε εντιμότητα πριν συνομιλήσετε με Αυτόν.

Όντως αυτή η οικειότητα όταν συνομιλείτε με τον Θεό είναι διαδεδομένη στον καιρό σας.

Και το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, είναι να δουλέψετε επάνω στο σεβασμό σας στη συμπεριφορά ως προς το Θείο.

Χρειάζεται να στρέψετε την προσοχή σας σε ακόμα πιο εσφαλμένες επιδιώξεις σας. Χρειάζεται να σκεφθείτε για πολλά πράγματα και να επιβάλλετε στον εαυτό σας να βρει την ταπεινότητά του.

Σταματήστε να παίρνετε τους Διδασκάλους για γαλακτοφόρες αγελάδες. Ναι, σας φροντίζουμε, σας εκπαιδεύουμε, σας παρηγορούμε, θεραπεύουμε τα φυσικά σας σώματα και τις ψυχές σας, αλλά γιατί νομίζετε ότι όλα αυτά σας τα χρωστάμε; Γιατί ξεχνάτε την ευγνωμοσύνη;

Εγώ έπρεπε σήμερα να μιλήσω σοβαρά μαζί σας σ’ αυτό το θέμα, γιατί αν δεν αλλάξετε την συμπεριφορά σας στην επικοινωνία με τους Διδάσκαλους και αν δεν μπορέσετε να ξεπεράσετε κάποια συνακόλουθα αρνητικά χαρακτηριστικά μέσα σας, μπορεί να βλάψετε πολύ δυνατά την ψυχή σας. Να θυμόσαστε ότι όταν λαμβάνετε Θεϊκή ενέργεια εσείς την κατευθύνετε στον κόσμο σας μέσω των σκέψεών σας, των συναισθημάτων σας, την κατάστασή σας. Και όταν δεν είσαστε στην κατάλληλη κατάσταση αλλά λαμβάνετε ενέργεια διαβάζοντας τα διαγγέλματά μας, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε λανθασμένα και να την κατευθύνετε για την αύξηση της αυταπάτης, δημιουργώντας κάρμα.

Στο δικό σας επίπεδο εξέλιξης πρέπει να φέρεστε πιο υπεύθυνα με την χρήση της Θεϊκής ενέργειας.

Εγώ ήρθα σήμερα για να σας βάλω σε σκέψεις, για το αν χρησιμοποιείτε σωστά τα διαγγέλματά μας, την πληροφορία και την ενέργεια μέσα τους.

Ελπίζω ότι η σημερινή μας διδασκαλία θα σας φανεί χρήσιμη.

ΕΓΏ ΕΊΜΑΙ ο Ιλαρίων.

 

© Τατιάνα Μικούσινα, 2008

 

 

 
Home 2008 Διδασκαλία για την ορθή συμπεριφορά ως προς τη διδαχή των Διδασκάλων.
 

Πνευματικές πρακτικές