Home / 2013 / H Θεία Αλήθεια συλλαμβάνεται όχι με εξωτερική έρευνα, αλλά με εσωτερική αναζήτηση
E-mail

H Θεία Αλήθεια συλλαμβάνεται όχι με εξωτερική έρευνα, αλλά με εσωτερική αναζήτηση 

Κουτ Χούμι, 28 Ιουνίου 2013


ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ο Κουτ Χούμι. Σήμερα θα εξετάσουμε μερικές επιπλέον θέσεις της Διδασκαλίας που δίνονται στην ανθρωπότητα της Γης από τους Διδασκάλους της Σοφίας. 

Απαιτήθηκε ορισμένος χρόνος για μένα για να είμαι σε θέση να έρθω πιο κοντά σας διαμέσου των κόσμων. Η διαδικασία της αλληλεπίδρασης μεταξύ των κόσμων, καθώς και η διαδικασία της μετάδοσης των Μηνυμάτων μας, δεν έχει ακόμη διερευνηθεί επαρκώς από την κοσμική επιστήμη. Αυτό οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι η επιστήμη είναι προκατειλημμένη για οτιδήποτε ασχολείται με το υπερφυσικό από την άποψη της επιστήμης, που είναι ανεξήγητο από την άποψη του φυσικού κόσμου και των νόμων του. Θα περάσει κάποιος χρόνος, και τα όρια της γνώσης του κόσμου που μας περιβάλλει με τη βοήθεια της επιστήμης θα επεκταθούν, και η ταξινόμηση που υπάρχει στη σύγχρονη επιστήμη θα περιλαμβάνει ένα ευρύτερο φάσμα σε ό,τι αφορά στους λεπτοφυείς κόσμους. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να συμβεί νωρίτερα από όταν τα πιο προοδευτικά μυαλά της ανθρωπότητας θα πιστέψουν στην ύπαρξή μας και θα εγκαθιδρύσουν μόνιμη επαφή μαζί μας.  

Η μόνιμη επαφή μαζί μας είναι δυνατή μόνο αν είστε ειλικρινείς και πραγματικά πιστεύετε στην ύπαρξή μας. Και ακόμα και αυτό δεν είναι αρκετό, γιατί εκτός από την πίστη σας χρειάζεται αφοσίωση στην Αδελφότητα και να εκπληρώσετε τις προϋποθέσεις βάσει των οποίων εργαζόμαστε με την ανθρωπότητα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Όσοι από εσάς είστε εξοικειωμένοι με την άφθονη εσωτερική λογοτεχνία, θα μπορούσατε να παρατηρήσετε πλήρως το γεγονός ότι υπάρχουν δύο είδη λογοτεχνίας τέτοιου τύπου, τα οποία διαφέρουν μεταξύ τους σημαντικά στο είδος τους. 

Το πρώτο είδος της εσωτερικής λογοτεχνίας περιλαμβάνει διάφορα είδη ψυχικής έρευνας ανθρώπων που εργάζονται ως επί το πλείστον με το αστρικό πεδίο και με τα χαμηλότερα στρώματα του νοητικού πεδίου. Αυτές είναι οι εντυπώσεις των μη αναπτυγμένων συνειδήσεων σχετικά με τους Λεπτοφυείς κόσμους και, ειλικρινά μιλώντας, η νοσηρή αντανάκλαση πολλών πραγμάτων από τα Λεπτοφυή επίπεδα που βρίσκονται κοντά στον φυσικό κόσμο, στη συνείδηση συγκεκριμένων ατόμων. Αυτή είναι μια τεράστια συλλογή λογοτεχνίας, την οποία μπορείτε απολύτως ήρεμα να παραβλέψετε χωρίς να της δώσετε καμία προσοχή. Επιπλέον, σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να μην παρασύρεστε με την ανάγνωση αυτού του είδους λογοτεχνίας, γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον ψυχισμό σας καθώς σας βυθίζει στις νοσηρές δονήσεις των ξένων φαντασιώσεων κάποιου. 

Το άλλο είδος εσωτερικής λογοτεχνίας είναι εξαιρετικά σπάνιο στον κόσμο σας, και προς το παρόν είναι περισσότερο ένα τυχαίο φαινόμενο παρά ένα τακτικό. Και αυτό είναι κατανοητό, γιατί η αναλογία του 10 τοις εκατό αλήθειας προς 90 τοις εκατό ψεμάτων, είναι σωστή για τον κόσμο σας σήμερα και είναι εφαρμόσιμη στην περίπτωση της εσωτερικής λογοτεχνίας επίσης.

Και εδώ θα πρέπει να κάνω μια μικρή τροποποίηση. Επειδή επί του παρόντος οι αντίπαλες δυνάμεις έχουν ενισχύσει την αντίστασή τους, η πραγματική λογοτεχνία μπορεί να βρεθεί στα ράφια σας ακόμα πιο σπάνια. Και η αναλογία του 1 τοις εκατό προς 99 τοις εκατό είναι ήδη αισιόδοξη. 

Και ακόμα και τότε, όταν βρείτε, από τη δική μας άποψη, καθαρές πηγές πληροφοριών, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να προσπαθήσετε να ελέγξετε προσεκτικά την έκδοση που κρατάτε στα χέρια σας με τη βοήθεια της διαίσθησής σας. Πολλοί γνωστοί συγγραφείς και τα έργα τους, έχοντας περάσει από τα δόλια χέρια κάποιων εκδοτών, μεταμορφώνονται σε βαθμό που δεν αναγνωρίζονται. Το ποσοστό της αλήθειας σε αυτό το τυπωμένο προϊόν μειώνεται, και γίνεται πολύ δύσκολο να προσδιορίσετε πού υπάρχει ενσωμάτωση εξωγενών κραδασμών και ενέργειες ξένες με εμάς. 

Ως εκ τούτου, από την άποψη της πλειοψηφίας των ανθρώπων, είναι δίκαιο να αρνηθούν εντελώς την ανάγνωση της εσωτερικής λογοτεχνίας, επειδή στον σημερινό ρυθμό της σύγχρονης ζωής οι άνθρωποι απλά δεν έχουν χρόνο για να εξετάσουν τον όγκο των υποκατάστατων τα οποία έχουν εισαχθεί άφθονα στα ράφια των καταστημάτων και στο διαδίκτυο. 

Ωστόσο, ακόμη και εδώ βρίσκεστε σε κίνδυνο. Αρνούμενοι να μάθετε τα πράγματα που ακόμα δεν έχουν αγκυροβολήσει στη συλλογική συνείδηση της ανθρωπότητας και δεν έχουν αποκτήσει γνησιότητα για την πλειοψηφία στην ανθρώπινη κοινωνία, κινδυνεύετε να χάσετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε τη γνώση και τις συστάσεις που είναι πραγματικά αληθινές και δίνονται από εμάς, τους Αναληφθέντες Διδασκάλους, και είναι απαραίτητες για τον τρέχον στάδιο της εξελικτικής ανάπτυξης της ανθρωπότητας. 

Ο αναγνώστης πρέπει να σταματήσει με αμηχανία σε αυτό το σημείο της συζήτησής μας, αφού πιθανότατα, ένα ερώτημα τον απασχολεί για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, "Προς τα που κατευθύνεται;" 

Πράγματι, η κατάσταση γίνεται αξιοθρήνητη. Από τη μια πλευρά, προσπαθούμε να εκτείνουμε ένα χέρι βοήθειας προς την ανθρωπότητα για να παράσχουμε βοήθεια για τη διαφυγή από ένα φαινομενικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η ανθρωπότητα της Γης. Από την άλλη πλευρά, λόγω της ενεργοποίησης των αντίθετων δυνάμεων κατά την τρέχουσα χρονική στιγμή, το πληροφοριακό πεδίο του πλανήτη είναι τόσο γεμάτο σκουπίδια που πρακτικά είναι σχεδόν αδύνατο να διακρίνετε πού υπάρχει αλήθεια και πού υπάρχουν ψέματα. 

Υπάρχει διέξοδος από οποιαδήποτε κατάσταση. Έτσι, υπάρχει διέξοδος και γι’ αυτή την κατάσταση επίσης. Η λύση αυτής της κατάστασης βρίσκεται στην επιφάνεια. Τα πάντα στον κόσμο σας μαγνητίζονται σύμφωνα με τις δονήσεις. Επομένως, με αναπόφευκτη ακρίβεια θα βρείτε στον κόσμο που σας περιβάλλει ακριβώς αυτό που αντιστοιχεί στις δονήσεις σας. Και αν οι δονήσεις σας είναι χαμηλές, ανεξάρτητα από το πόσο προσπαθείτε να έρθετε πιο κοντά στην αληθινή πηγή των πληροφοριών, θα αποτύχετε. 

Αλλά και η αντίθετη δήλωση είναι επίσης αληθινή: αν οι δονήσεις σας είναι υψηλές, ανεξάρτητα από το πόσο προσπαθείτε να βρείτε ένα βιβλίο ή μια πηγή πληροφοριών ανάρμοστα με τις δονήσεις σας, δεν θα πετύχετε. 

Σε τι σας καλώ κατά τη διάρκεια της συζήτησής μας σήμερα; Ελπίζω ότι όλοι όσοι διαβάζουν αυτό το Μήνυμά μου, το κάνουν ακριβώς επειδή οι κραδασμοί τους τούς επιτρέπουν να διαβάσουν αυτό το μήνυμα. 

Τώρα πρέπει να κάνετε μονάχα το επόμενο βήμα. Να σταματήσετε. 

Σταθείτε στις δικές σας πνευματικές αναζητήσεις.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσετε την πραγματική σας πνευματική αναζήτηση. Θα πρέπει μόνο να σταματήσετε να αλλάζετε διάφορες πηγές πληροφοριών μέσα στον εξωτερικό κόσμο.

Αν η διαίσθηση σάς λέει ότι έχετε βρει την αληθινή πηγή, σταματήστε να δοκιμάζετε τις άλλες. Σταματήστε σε μία πηγή και πιείτε το νερό μόνο από αυτή.

Εδώ μπορούμε να κάνουμε μια αναλογία με τον δικό σας φυσικό κόσμο. Ας υποθέσουμε ότι ψάχνετε για μια πηγή σε μια κοιλάδα για να σβήσετε τη δίψα σας. Δοκιμάζετε το νερό από την πηγή και είστε έκπληκτος με την κρυστάλλινη καθαρότητα και την τέλεια γεύση του.

Οι σοφοί άνθρωποι θα σταματήσουν σε αυτή την πηγή και θα πιουν, και θα κάνουν επίσης ένα απόθεμα αυτού του νερού στις δεξαμενές και τα δοχεία τους.

Οι άνθρωποι με λιγότερη σοφία θα φύγουν για να δοκιμάσουν νερό από άλλη πηγή. Το νερό σε εκείνη την πηγή θα είναι πικρό και αλμυρό. Έπειτα, θα πάνε στην επόμενη πηγή. Το νερό σε εκείνη την πηγή, θα αποδειχθεί ότι είναι χαλασμένο. Στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε άλλη πηγή, και το νερό θα είναι βρώμικο εκεί. Τελικά, αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν να μην ξαναγυρίσουν στην πηγή με το καθαρό νερό, και θα συνεχίσουν να περιπλανιούνται και να πίνουν βρώμικο νερό.

Επομένως, όταν καταλαβαίνετε με ολόκληρη την ύπαρξή σας ότι μια καθαρή πηγή της Θείας Αλήθειας είναι μπροστά σας, ποτέ μην κοιτάτε για άλλες πηγές, επειδή η Θεία Αλήθεια είναι μία, και συλλαμβάνεται όχι με εξωτερική έρευνα, αλλά από την εσωτερική αναζήτηση.

Είναι απαραίτητο να περάσετε από την εξωτερική στην εσωτερική γνώση. Η εξωτερική είναι μόνο μια ώθηση για τη συνείδησή σας για να σας δώσει τη δυνατότητα να βυθιστείτε στο χώρο της επικοινωνίας με τον Θεό ο Οποίος κατοικεί μέσα στην ύπαρξή σας.

Σας έχω πιθανώς κουράσει με την συζήτηση μου. Ωστόσο, περιμένω ότι εκείνοι οι λίγοι για τους οποίους έδωσα αυτό μου το Μήνυμα, θα με ακούσουν και θα επωφεληθούν από τις συμβουλές μου.

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ο Κουτ Χούμι.


© Αγγελιοφόρος: Τατιάνα Μικούσινα

Μετάφραση & διορθώσεις: Ελληνική Ομάδα Μετάφρασης των Μηνυμάτων,

20 Απριλίου 2015.

 
Home 2013 H Θεία Αλήθεια συλλαμβάνεται όχι με εξωτερική έρευνα, αλλά με εσωτερική αναζήτηση
 

Πνευματικές πρακτικές