Home / 2013 / Τα θεμέλια της Διδασκαλίας και η συνέχεια της μετάδοσης της Διδασκαλίας
Print E-mail

Για τα θεμέλια της Διδασκαλίας και τη συνέχεια της μετάδοσης της Διδασκαλίας 

Αγαπημένος Ιησούς, 27 Ιουνίου 2013

 

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ο Ιησούς.

Ο Υιός του Θεού – έτσι ονομάστηκα  από τους οπαδούς της Διδασκαλίας που ακολούθησαν τα βήματά μου μετά τη σταύρωση και την ανάληψή μου.

Πολλά σημεία της Διδασκαλίας, που έδινα στους μαθητές μου κατά τη διάρκεια της ζωής μου, υπέστησαν πολλές αλλαγές και κάποιες φορές παραμορφώθηκαν ελαφρώς· κατά καιρούς διαστρεβλώθηκαν αλλά κάποιες φορές υποβλήθηκαν σε θεμελιώδεις αλλαγές και αποκτήσαν ακόμη και αντίθετο νόημα. Και αυτό δεν οφειλόταν τόσο σε σφάλμα των μαθητών μου, όσο στην αμάθεια που επικρατούσε στη Γη εκείνη την εποχή, και, δυστυχώς, εξακολουθεί να επικρατεί στην εποχή σας.

Χρειάστηκαν 2.000 χρόνια για τους ανθρώπους της Γης που αποκαλούσαν τους εαυτούς τους Χριστιανούς, τουλάχιστον για ένα μέρος από αυτούς, για να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται τη Διδασκαλία μου για τη μετενσάρκωση και τη Διδασκαλία μου για τον Νόμο του Κάρμα.

Ακόμα κι αν ξαναδιαβάσετε αμερόληπτα εκείνα τα κείμενα του Ευαγγελίου που έφτασαν σε εσάς, θα διαπιστώσετε ότι οι υπαινιγμοί σχετικά με αυτές τις θεμελιώδεις Διδασκαλίες είναι διάσπαρτοι εδώ και εκεί. Και είναι προφανές σε όλους όσους διαβάσουν το κείμενο όχι μόνο μέσω της εξωτερικής συνείδησης, αλλά με όλη την καρδιά τους.

Πολλά σημεία, έχοντας χαθεί ή μη έχοντας ληφθεί ως σημαντικά, μπορούν να οδηγήσουν σε εσφαλμένη ερμηνεία της Διδασκαλίας και της ουσίας της.

Τα λόγια για τον άνθρωπο που υπόκειται σε φθορά και τον άφθαρτο άνθρωπο δεν μπορούν να γίνουν κατανοητά αν δεν γνωρίζετε για τον Νόμο του Κάρμα και τον Νόμο της μετενσάρκωσης. Κατά τον ίδιο τρόπο, αυτά τα λόγια δεν μπορούν να γίνουν κατανοητά, αν θεωρήσετε τον άνθρωπο ως σάρκα και αίμα, χωρίς να λαμβάνετε υπόψη την ψυχή του και το Πνεύμα τού Θεού, που ενοικούν σε κάθε άτομο.

Είναι δυνατό να κάνετε έκκληση στη συνείδηση τού ανθρώπου και να τον απειλείτε με τη Θεια τιμωρία, και αυτό μπορεί να έχει την επιρροή του στην υπανάπτυκτη συνείδηση. Στη συνέχεια όμως, όταν ο άνθρωπος με το περίεργο μυαλό του αρχίζει να μαθαίνει τους νόμους του σύμπαντος, οι εκφοβισμοί και οι ανακλήσεις στην τάξη δεν λειτουργούν πια. Σ’ αυτή την περίπτωση, θα συμβεί το χειρότερο αν ο άνθρωπος γυρίζει την πλάτη στον Θεό και τους υπηρέτες Του, απορρίπτει την εκκλησία και την ίδια την πίστη.

Ωστόσο, τα πιο αναπτυγμένα άτομα μπορούν να προχωρήσουν περαιτέρω στη γνώση τους για τον κόσμο και την οργάνωσή του. Και τα λόγια του Ευαγγελίου «ό, τι σπέρνει κανείς, εκείνο και θα θερίσει» αρχίζουν να αποκτούν την πραγματική τους σημασία για αυτούς.

Πράγματι, είναι αδύνατο να εξηγήσουμε στην εξωτερική συνείδηση, γιατί πρέπει κανείς να ακολουθήσει τον ηθικό νόμο και γιατί πρέπει κανείς να ακολουθήσει ορισμένους ηθικούς κανόνες και κανονισμούς, χωρίς να κατανοεί τη σύνδεση μεταξύ των πράξεων ενός ανθρώπου σε αυτή την ενσάρκωση και στην προηγούμενη, και τις συνέπειές τους.

Κάθε άτομο πρέπει να φτάσει στην επίγνωση της σύνδεσης μεταξύ των πράξεων που πραγματοποιεί και των συνεπειών αυτών των πράξεων. Χωρίς να κατανοήσετε αυτή τη σύνδεση είναι αδύνατο να εξηγήσετε πολλά πράγματα στον κόσμο σας που φαίνονται άδικα, όπως τις ιδιοκτησιακές ανισότητες, τα προνόμια της κάστας κάποιων ανθρώπων και τη φτώχεια άλλων ανθρώπων, τις ανίατες ασθένειες που επιβαρύνουν κάποιους ανθρώπους και την άριστη υγεία των άλλων.

Γιατί μερικοί άνθρωποι πεθαίνουν άκαιρα, ενώ άλλοι ζουν μια μακρά ζωή;

Τα αίτια όλων αυτών μπορούν να βρεθούν μόνο στις προηγούμενες ζωές, και μερικές φορές αυτά είναι εντελώς αδύνατο να εξηγηθούν με τους όρους της τρέχουσας ενσάρκωσης και τις περιστάσεις της μιας ζωής κάποιου.

Επομένως, ένα από τα καθήκοντα το οποίο επιδιώκουν οι Αναληφθέντες Διδάσκαλοι είναι η μετάδοση της Διδασκαλίας, με τη μορφή που μπορεί να γίνει αντιληπτή από τη συνείδηση ​​της σημερινής ανθρωπότητας. Η συνέχεια της μετάδοσης της Διδασκαλίας είναι η εγγύηση ότι η ανθρωπότητα θα έχει συνεχώς το σωστικό σχοινί στη διάθεσή της, το οποίο μπορεί να τραβήξει έξω από τα τρικυμιώδη νερά της ζωής, εκείνους που επιδιώκουν να ακολουθήσουν το Μονοπάτι.

Χωρίς το σωστικό σχοινί της Διδασκαλίας, χωρίς τη διαρκή της ανανέωση και τη συνεχή μετάδοση, η ανθρωπότητα πολύ γρήγορα θα γλιστρήσει στον δρόμο της ζωής ενός ζώου και δεν θα είναι σε θέση να διακρίνει το Φως από το σκοτάδι, την αλήθεια από το ψέμα, την ενάρετη συμπεριφορά από την αμαρτωλή.

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειές μας που εφαρμόζουμε ακούραστα, κάποιο μέρος της ανθρωπότητας δεν δίνει προσοχή στις παραινέσεις μας και συνεχίζει τη ζωή του σαν να βρίσκεται μπροστά μόνο ο θάνατος.

Οι γενιές των ανθρώπων που απομακρύνονται από τον Θεό στη συνείδησή τους, οι οποίες δεν επιδιώκουν την επίγνωση του αιώνιου Νόμου του σύμπαντος, δημιουργούν τις συνέπειες για τους απογόνους τους, που οδηγούν σε πλήρη υποβάθμιση και σε ανηθικότητα. Και η παραβίαση όλων των ηθικών προτύπων έχει ήδη γίνει κανόνας.

Αν η γνώση του Νόμου του Κάρμα σβήνεται από τη συνείδηση των γενεών των ανθρώπων, τότε κάθε επόμενη γενιά πέφτει όλο και βαθύτερα στον αθεϊσμό και την παραβίαση του ηθικού νόμου, επειδή οι άνθρωποι παύουν να αισθάνονται τη σύνδεση μεταξύ των προβλημάτων που τους παρουσιάζονται και των δικών τους πράξεων που οδηγούν σε αυτά τα προβλήματα.

Η εκκλησία ως θεσμός, σχεδιασμένη να κρατήσει τους ανθρώπους μέσα στον Θείο Νόμο, στερείται τη σημασία της, καθώς οι άνθρωποι χάνουν την πίστη τους και απομακρύνονται από τα ηθικά ιδεώδη.

Η μόνη σωτηρία για την ανθρωπότητα σε αυτές τις συνθήκες είναι η επιστροφή της στον Θεό και στην αληθινή πίστη ως κατάσταση της συνείδησης. Η αντίληψη του Θεού όχι ως έναν γέροντα που απεικονίζεται στις εικόνες της εκκλησίας αλλά ως το εσωτερικό Φως που διαπερνά εντελώς όλη τη Δημιουργία και ενοικεί σε όλα τα όντα στον βωμό της καρδιάς τους μπορεί να βοηθήσει την ανθρωπότητα σε αυτό το στάδιο της ανάπτυξη της.

Η έννοια του Θεού, ο οποίος δεν ζει σε ναούς αλλά γεμίζει όλον τον περιβάλλοντα χώρο με τον Εαυτό Του, μπορεί να γίνει κατανοητή από τον νου των ανθρώπων σε αυτό το στάδιο της εξελικτικής ανάπτυξης. Και στο χάος που υπάρχει στον κόσμο σήμερα, ο μόνος ρυθμιστής και εγγυητής της σταθερότητας είναι ο εσωτερικός κυβερνήτης, η συνείδηση ​​του ανθρώπου ή του Θεού που ενοικεί σε κάθε ανθρώπινο ον.

Ερχόμαστε σε εσάς με την ελπίδα ότι πολλοί από εσάς μπορούν να καταλάβουν τις αλήθειες που παρέχονται από εμάς σε αυτό το στάδιο της ανθρώπινης ανάπτυξης. Και ελπίζουμε ειλικρινά ότι αυτές οι αλήθειες θα βλαστήσουν μέσα στις καρδιές σας, και θα γίνετε ένα ενιαίο σύνολο με τη Διδασκαλία που δίνουμε.

Όταν φτάσετε σε αυτό το στάδιο της ανάπτυξής σας, γίνεστε ένα ενιαίο σύνολο με αυτή την εσωτερική αλήθεια ή τον Θεό που κατοικεί στις καρδιές σας, γίνεστε η πηγή του Φωτός και της γνώσης για τον κόσμο σας. Και όσο περισσότεροι φωτοφόροι κατοικούν στον κόσμο, τόσο ισχυρότερη είναι η εγγύηση ότι ο κόσμος θα αποκαταστήσει τη σταθερότητά του, και θα σταματήσουν να τον κλονίζουν όλες οι εσφαλμένες διδασκαλίες και πίστεις, οι οποίες εκμεταλλεύονται την άγνοια και τους φόβους των ανθρώπων προς όφελος των συμφερόντων συγκεκριμένων ατόμων.

Ελπίζω ότι κάθε ένας από εκείνους που διαβάζουν τα Μηνύματα μας που δίνονται μέσω της Αγγελιοφόρου μας θα αποκτήσει μια ανεξάντλητη πηγή εσωτερικής πίστης και σταθερότητας σε οποιεσδήποτε εξωτερικές ατελείς εκδηλώσεις του κόσμου, χάρη σε αυτή την ακλόνητη πίστη.

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ο Ιησούς.

 

© Αγγελιοφόρος: Τατιάνα Μικούσινα

Μετάφραση & διορθώσεις: Ελληνική Ομάδα Μετάφρασης των Μηνυμάτων,

22 Μαρτίου 2015.

Normal 0 21 false false false EL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-ansi-language:EL; mso-fareast-language:EN-US;}

 

1
1
1
1

1
1
1
1
1
1
1
2
1
1
1
2
2
1
1
1
11
2
1
2
1
1
1
1
 
Home 2013 Τα θεμέλια της Διδασκαλίας και η συνέχεια της μετάδοσης της Διδασκαλίας
 

Πνευματικές πρακτικές